Maske za lice koje možete napraviti od samo 2 sastojka

akne, prištići, konzumiranje loše hrane, dermatolog, Maska od jagod, Tonik od jabučnog octa, Prašak za pecivo, brusnica, Maska za lice, loše navike, stres, bubuljice, njega kože, šminka, eksfolijacija kože, Nezdrava hrana, Maska za lice, recept, Sastojci, maska za tijelo, maske od gline, popularnost, maske za lice     , Sastojci

Prije nanošenja maske, pripazite na sljedeće:

1. Očistite lice prije nanošenja maske.
2. Masku nanesite na vlažno lice.
3. Ostavite ju na licu između bar 15 minuta (s obzirom na to da je riječ o prirodnim maskama, one kupovne možete skinuti i nakon 3 minute).
4. Ako imate mješovitu kožu koristite dvije maske - jednu za masnu i jednu za suhu kožu. Svaku stavite na dio lica kojem pripada.
5. Nakon što ste skinuli masku, lice isperite mlakom vodom, a potom nanesite hidratantnu kremu.

1. Maska od banane i meda

Bananu zgnječite viljuškom i dodajte med kako bi dobili gustu smjesu. Sličnu masku možete napraviti s jabukom i medom - samo naribajte jabuku i dodajte med.

2. Maska od kvasca i mlijeka

Smrvite svježi kvasac i promiješajte ga s mlakim mlijekom. Dobivenu smjesu ujednačeno nanesite na lice i ostavite dok ne očvrsne, pa potom isperite. Ova je maska pogotovo dobra za mitesere.

3. Maska od zobi i banane

Za ovu će vam masku biti potrebno pola banane, dvije žlice zobenih pahuljica i jedna čajna žličica meda. Pomiješajte zobene pahuljice s pola banane kako bi napravili pastu, a zatim dodajte med kako bi sastojci još bolje povezali.

4. Maska od rajčice i jogurta

Uzmite 1 rajčicu i 2 žlice jogurta, ocijedite sok iz rajčice i promiješajte ga s jogurtom. Dobivenu smjesu nanesite na lice i potom isperite. Ova je maska odlična protiv bubuljica.

5. Maska od mrkve i bademovog ulja

Naribajte mrkvu, dodajte pola žlice bademovog ulja i žlicu mlijeka, pomiješajte sve to i nanesi masku na lice te je ostavite na licu 30 min.

Izvor: dnevno.hr