Mali trikovi koji će ruž učiniti postojanim

ruž, karmin, ljepota kože, ruž za usne, ljepota, ruž za usne

Suhe, ispucane usne ne izgledaju baš privlačno, niti zadržavaju boju. Prvo nanesite na usne sloj grožđane masti ili vazelina. Pričekajte nekoliko minuta, pa papirnatom maramicom upijte višak masnoće i onda namažite ruž.

Mat ili ruževi satenskog izgleda najduže se zadržavaju na usnama. Ruž u olovci je još jedna trajna opcija, osobito ako ga koristite kao alternativu za olovku za usta. Najbolje je da ga koristite kao osnovu, preko koje ćete namazati sloj ruža ili sjajila.

Svi imaju sitne bore oko usta, čak i najljepše glumice i manekenke. Dakle, ukoliko ih želite kamuflirati, nanesite malo transparentnog pudera na vanjski rub usana, i to štapićem za uši. To će spriječiti razlijevanje ruža. Ipak, tu se zaustavite. Mnoge žene stavljaju puder preko sloja ruža vjerujući da će tako fiksirati boju, baš kao što je slučaj s nanošenjem pudera preko sjenila i rumenila. Međutim, to nije točno, jer puder mijenja nijansu i ujednačenost boje ruža, a isušuje i usne.

Bez obzira na izbor ruža, usne najprije iscrtajte olovkom. Tako ćete stvoriti preciznu konturu i osnovu za ruž, te ćete spriječiti da se izlijeva u sitne bore oko usana. Ako nosite svjetliji ruž, ili samo sjaj, obrubite usta olovkom u prirodnoj boji usana. Jedino kada je boja ruža tamna, ujednačite je s bojom olovke.

Što više ruža stavite na usne, veće su šanse da će se skinuti prije nego što izađete iz kuće. Zato je najbolje da ruž nanosite umjereno, ali četkicom, koja osigurava najbolju pokrivenost usana. Na ovaj način osigurat ćete trajnost boje. Upijanjem papirnatom maramicom uklanjaju se masnoća i hidratantni sastojci iz ruža. Zato visažisti koriste samo jedan sloj papirnate maramice da bi izbjegli pretjerano upijanje korisnih sastojaka ruža.

Na kraju nanesite sloj sjajila preko dugotrajnog ruža. Ako želite osvježiti izgled, ponesite sjajilo u kozmetičkoj torbici. Niti jedno se sjajilo ne može dugo održati na usnama, pa se potrudite često ga nanositi.

izvor: budi-in.ba