Makeup trend: zlatno sjenilo – kako ga najbolje nanijeti

Zlatni makeup je naprosto divan jer njime jednostavno možete dodati dašak glamura u svoj stil. Iako zlatno sjenilo ne izlazi iz mode, ovog ljeta ono je pravi hit. Zlatno je boja prave božice, a savršeni zlatni makeup vašoj će koži dati svjetlucavi sjaj i istaknuti njen zdrav izgled. Osim toga, zlatno je bogata boja koja može transformirati i običan outfit u nešto šik i elegantno.

Velika prednost zlatnog makeupa je što odgovara svakom tonu kože, boji očiju i boji kose, te može izvrsno naglasiti prirodnu ljepotu. No ipak neka pravila postoje. Svjetloj koži bolje će odgovarati svjetlije zlatne nijanse (sve do gotovo žućkasto zlatno), dok će maslinastoj puti bolje odgovarati tamnije nijanse - sve do smeđkasto ili brončano zlatnih nijansi. U pravilu, što je tamnija koža to bi nijansa zlatnog sjenila trebala biti tamnija. Isto pravilo vrijedi i za boju oči. Što su tamnije oči, to bi tamnije zlatno sjenilo trebalo biti. Danas zlatnih sjenila ima zbilja u svim nijansama i ne bi trebao biti problem pronaći savršenu za vas.


Pa… kako onda najbolje nanijeti zlatno sjenilo:

Oči

Nakon što ste nanijeli korektor i tekući puder na lice vrijeme je da se posvetite očima. Zlatno sjenilo naglasit će vaše oči, a one  će izgledati vedro i sjajno. Nanesite zlatno sjenilo na gornji kapak od unutarnjeg kuta oka prema vanjskom. Sjenilo nanesite do iznad pregiba kapka i rubove s kistićem raspršite da budu gotovo neprimjetni. Uz obrvu nanesite mat sjenilo boje kože ili neku nijansu između boje kože i svijetlije (da vuče na bijelo, ali ne previše!). To sjenilo nanesite i na unutarnji kut oka i pomiješajte ga sa zlatnim sjenilom, tako da taj dio bude nešto svjetliji, ali ne opet jako primjetno. Ovisno o vašoj želji, donji kapak ili nemojte našminkati ili nanesite to isto zlatno sjenilo u tankom sloju. Na gornji kapak nanesite crni tuš za oči i završite s najmanje dva sloja crne maskare.

Za večernji još naglašeniji makeup – nakon što ste nanijeli zlatno sjenilo na gornji i donji kapak, te svjetlije sjenilo uz obrvu i na unutarnji dio oka, nadodajte još tamnije sjenilo (tamnije zlatno, zlatno-smeđkasto, zlatno-brončano) i to na pregib gornjeg kapka, te s vanjske strane gornjeg i donjeg kapka. Sve boje sjenila pomiješate kako ne bi bilo grubih pregiba. Završite s crnim tušem za oči i crnom maskarom.


Obrazi

Kako biste postigli onaj divan “poljubljeni suncem” izgled, svoj look možete dodatno začiniti dodavanjem malo zlatnog rumenila na obraze – no ovo bolje odgovara preplanulom tenu.  Ako nemate zlatno rumenilo, možete ga zamijeniti s malo zlatnog sjenila u prahu – nanesite ga na kistić i obraze – no pripazite da ne pretjerate. Za svjetlopute žene, bolja su roskasta rumenila sa zlatnim česticama.


Usne

Za potpuni zlatni look možete nanijeti malo zlata i na usne (ne previše, jer i ovdje vrijedi ono najvažnije pravilo – ako ste naglasili oči, usne su suptilne i obrnuto). Kada ste se odlučili za zlatni make up usne naglasite ružem boje kože ili blago rumenim ružem i na to nanesite sjajilo sa zlatnim odsjajem. Usne možete naglasiti i tako da u na sredinu donje usne prstom natapkate malo zlatnog sjenila. Ovo će ih učiniti punijima.

zena.hr