Kako da izgledate trendi ovog ljeta?

odjeća, moda, ženska moda, moda i ljepota, odjeća, niske cure, ormar, ormar, odjeća, slaganje
Da li je neophodno kupiti još jedan komad garderobe, ili možemo iskombinirati to što već imamo, samo na neki drugi način? Modni eksperti savjetuju da imamo svoj stil i da ne pratimo slijepo trendove, ali opet je lijepo znati da smo obukle baš ono što je potpuni pogodak ove sezone. Hajde da pogledamo koji su to trendovi za ljeto 2018, i poigramo se s njima.

Devedesete
Ako pamtite modu devedesetih, nećete imati nikakvih problema s idejama kako da iskombinirate najoriginalniji look. Devedesete su se vratile na velika vrata, i ako imate negdje par omiljenih komada iz ove decenije, biće Vam jako drago što ih se niste otarasili prilikom posljednjeg velikog spremanja. Većina naših prijedloga za 2018. je baš iz ovog perioda.

Teksas
Svi obožavamo da nosimo džins, zar ne? Ovog ljeta dokažite svoju vječnu ljubav prema teksasu tako što ćete se kompletno obući u teksas od glave do pete! Ne da je prihvatljivo, već je sada apsolutni trend da obučete farmerke, teksas košulju, i teksas jaknu povrh svega. Naravno, farmerke su visokog struka. Uz to, teksas suknje su ponovo aktualne, pa se potrudite da kupite makar jednu.

Što se tiče košulja, ako nosite S veličinu, probajte M , ili čak L. Tzv. košulja-jakna treba da izgleda veća za jedno dva broja.

Lenonke
Iliti naočale s okruglim staklima. Dobile su naziv po čuvenom članu Beatlesa, i sada se ponovo vraćaju u modu. Definitivno nezaobilazan modni detalj ove sezone. Budete li u dilemi što prvo da kupite, naočale su u užem izboru. Na kraju krajeva, nosit će ih uz svaku kombinaciju, zar ne? One su te koje daju "začin", i automatski čine cijelu kombinaciju suvremenom.

Sportski izgled
Što konkretno to podrazumijeva? Definitivno ne helanke i sličnu opremu za trening - njima je ipak mjesto u teretani. Bez obzira koliko ste ih se nagledali na ulici, takav izgled ni u kom slučaju nije preporučljiv. S druge strane, trenirke su se vratile u malo drugačijem obliku. Obratite pažnju na pantalone koje na prvi pogled podsjećaju na trenirke, jer su im nogavice kod članka sužene gumom. Polu-trenirka, polu-pantalone - to je ono što morate naći, i naprosto ćete ih obožavati jer su izuzetno udobne. Naravno, uz odgovarajući par tenisica, bit će to pun pogodak!

Ranci i torbice
Vjerojatno ste već primijetile da su sve modne blogerke nabavile divne male rančeve, i ulice su prepune djevojaka s najrazličitijim modelima. Još jedan detalj iz devedesetih koji je izuzetno praktičan. Da biste bile moderne a ipak se izdvojile iz mase, umjesto ranca, investirajte u torbicu koja se nosi oko struka, tzv. „pederušu". Još uvijek nisu preplavile naše ulice, tako da ćete definitivno biti originalni i pokazati drugima što svjetski dizajneri poručuju za ovo ljeto.

Braon ruž
Sljedeći put kad odete u kozmetičarsku radnju, kupite jedan ili dva karmina u toj nijansi, i završile ste sav posao što se tiče nove šminke za ljeto.

Dezeni
Floralni i karirani. Morate imati bar jednu haljinu ili bluzu sa velikim, cvjetnim printovima. Odjeća od kariranog materijala je opet tu. Košulje su bile vrlo trendi prošle sezone, pa i ove. Ukoliko uspijete da nađete suknju u tom dezenu, smatrajte modni zadatak uspješno obavljenim. Za slučaj da ne volite ni jedan ni drugi print, ne brinite. Tzv. sladoled nijanse su tu za sve one koji preferiraju jednostavnost. Pastelne boje su divna alternativa jakim printovima.

Kratke majice
Ništa ne asocira na devedesete kao prevelika košulja i prekratka majica. Sada su opet tu, i naprosto ih obožavamo. Majice sječene do pupka odlično pristaju uz džins visokog struka. Ne morate imati savršen stomak za njih, u usporedbi s trendovima od prrthodnih godina koji su otkrivali mnogo više kože. Također, nemojte se libiti da obučete majicu ispod haljine - to je ono po čemu se poznaju trendseteri ovog ljeta.

Sve svemu, smiješi nam se jedno lijepo i udobno ljeto. Konačno su se dizajneri odlučili za komfor umjesto nevjerovatnih i neudobnih kombinacija. Mnogo toga već imate u ormaru, samo mu treba dodati neki detalj, i odmah ćete izgledati trendi. Za opušten ili kausal izgled, obucite košulju, džins, i dobre patike. Stavite braon karmin, lenonke, mobilni u torbicu oko struka, i spremne ste da budete primijećene!

Jelena Đurđević