FOTO  Julija Lovrić i Ivana Marić: Djeca su svjetlo naše Škole manekenstva

Julija Lovrić, Ivana Marić, Mostarski sajam

Zahvaljujući svom upoznom radu i dugogodišnjem prijateljstvu, mogu se pohvaliti vrlo uspješnim rezultatima Modne agencije GLOSS koju ovom prilikom predstavljamo kao agenciju čiji će modeli nositi revije u sklopu MODNOG DANA na Mostarskom sajmu.

1. Koliko ste već u manekenstvu?

Julija: Moja veza sa manekenstvom traje više od 20 godina, naime već sam kao mala djevojčica počela pohađati tečaj manekenstva i evo, i dan danas je ono ostalo moja prva ljubav.
Ivana: Oduvijek me privlačio taj svijet mode, a prvu priliku da se okušam u manekenstvu dobila sam sa 15 godina i tu sam i danas.

2.Kako ste došli na ideju pokrenuti modnu agenciju?

-Ta ideja se dugo kuhala u našim glavama, obje smo tražile nešto više i bolje, kako za sebe tako i za ostale kolege. Mogu slobodno reći da se sve dogodilo u pravo vrijeme i sa pravom osobom. Ivana i ja smo savršeni poslovni par čiji se uspjesi temelje na prijateljstvu, radu i volji- kombinacija koja jamči uspjeh.

3.Koliko je teško danas voditi jedan biznis poput modne agencije u gradu ali i regiji?

-Voditii modnu agenciju u današnje vrijeme predstavlja pravi izazov. Upravo je naša branša bila prva na udaru tijekom ekonomske krize koja je zahvatila naš grad, državu i cijeli svijet. Zahvaljujući našim stalnim partnerima uspjeli smo se održati i izaći jači nego ikada.

4.Radite i sa djecom i odraslima? S kim je lakše raditi?

-Djeca su svjetlo naše Škole manekenstva, male čarobne kutijice koje nas svaki put iznova oduševljavaju. Ako se radi kako treba, jednako je teško, a u isto vrijeme lako i sa djecom i sa odraslima.

5. Približava se i Mostarski sajam sa kojim surađujete već dugi niz godina..Kako je suradnja započela, i što nam pripremate ove godine?

-Ove godine proslavljamo 10 jubilarnih godina suradnje sa Mostarskim sajmom. Naš prvi partner i oslonac u radu od samog početka modne agencije Gloss. Kao i svih predhodnih godina na Sajmu predstavljamo najnovije modne kolekcije mladih i talentiranih dizajnera iz Mostara, s tim da se ove godine širimo i na regiju. Imati ćemo dizajnere iz Hrvatske i radujemo se suradnji.

6. Koje još projekte spremate u ovoj godini?

-Mnogi projekti su u svom početku, ovo je posao koji zahtjeva veliku organizaciju i dugoročno planiranje. Naravno, javnost će o svemu biti blagovremeno obavještena.

7.Imaju li neki dizajneri sa kojima posebno volite raditi, i imate li želju raditi s nekim imenom a da Vam se za to nije još ukazala prilika?

-Ne bi izdvajala nijednog dizajnera posebno, svaki od njih je vezan za jednan period našeg života i začinio ga na poseban način. Oduvijek smo pokušavale pomoći, i surađivati sa što više dizajnera i na taj način smo isplele mrežu ljudi s kojim godinama radimo. Ovim putem zahvaljujem svima njima koji nam godinama ukazuju čast i povjerenje da ih upravo mi predstavimo.

8. Koje ste do sada editorijale snimili, i imate li omiljene fotografe s kojima volite raditi?

- Članovi modne agencije Gloss su posljednjih godina glavni izbor za sve velike kampanje koje se rade u našem okruženju. Krasili smo brojne naslovnice, bili zaštitna lica mnogobrojnih hotela, modnih brandova, web časopisa i veoma smo ponosne na to. Što se fotografa tiče, nezahvalno je izabrati bilo koga jer govorimo u ime agencije, naravno svi mi imamo svoje omiljene, ali ovom prilikom ne bi izdvajali nikoga jer svaka fotografija sadrži osobni pečat fotografa koji je čini baš takvom kakva jeste.

9. Kakav je zapravo život manekenki? Možete li opisati jedan vaš dan?

- Život manekenke običnim danima je jednak kao i svima. Idemo na posao i obavljamo dnevne aktivnosti kao i većina ljudi. Dani u kojima snimamo editorijale ili imamo modne revije su potpuno drugačiji, sve je užurbano, točno se zna raspored i bitno ga se pridržavati. Organiziranost je pola posla u modnom svijetu. Ovaj posao je prekrasan, ali u isto vrijeme jako naproran jer nakon cijelodnevnih priprema i odrađenog posla jedino što nam treba je odmor.

10. Koja su to sve odricanja koja jedan uspješan model prolazi?

- Kada govorimo općenito, nema nekih velikih odricanja. Manekenstvo je u biti zdrav stil života, pazimo kako se hranimo, njegujemo tijelo i duh i rezultati su tu.

11. Savjet za buduće mlade modele?

- Najvažniji savjet je da mladi modeli konstatno grade sebe i ne odustaju lako od svojih snova