Jabuka kao glavni sastojak maske za njegu kože

jabuka

Jabuke volimo jesti svježe, ali od njih možemo napraviti i maske za lice koje će dati svježi izgled našoj koži. Prirodne maske za lice štite kožu od preranog starenja i vanjskih utjecaja, osvježavaju kožu i potiču cirkulaciju. Još jedna pozitivna stvar kod prirodnih maski za lice je to što ne sadrži umjetne tvari.

Maska za suhu kožu

-pečena jabuka
-1 žlica vrhnja
-1 žlica meda
-1 žumanjak

Od pečene jabuke napravite pire, pa mu dodajte vrhnje, med i žumanjak. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Nanesite na očišćeno lice i vrat, pa ostavite da se osuši. Nakon pola sata temeljito operite lice mlakom vodom i nanesite hidratantnu kremu.

Maska za proširene pore

-200 ml destilirane vode
-1 žlica naribane jabuke
-1/4 žličice papra
-1 žličica jabučnog octa

Kuhajte vodu i pažljivo dodajte preostale sastojke. Dobro promiješajte i ostavite da odstoji dva sata u hladnjaku. Uklonite velike komade pa nanesite na kožu. Jabuka će djelovati kao osvježavajući tonik, ocat će očistiti i obnoviti kožu, smanjiti pore i poboljšati cirkulaciju u koži.

Maska za čišćenje kože

-4 žlice meda
-1 srednja jabuka
-mlaka voda

Naribajte jabuke i dodajte im med. Dobro promiješajte i nanesite na lice. Ostavite da djeluje 10-15 minuta, pa isperite mlakom vodom. Masku je poželjno nanijeti na lice odmah nakon što je napravljena jer je tada najučinkovitija. Jabuke djeluju kao piling za čišćenje lica, a u kombinaciji s medom čiste pore i štite kožu od pojave prištića.

Maska za hidrataciju

-1 naribana jabuka
-1 žlica jogurta
-1 žlica meda
-1 žlica zobenih pahuljica

Pomiješajte sve sastojke i nanesite smjesu na lice. Ostavite ju da djeluje najmanje 15 minuta. Nakon toga isperite hladnom vodom kako bi potaknuli cirkulaciju kože. Ovu masku možete nanijeti i na vrat i dekolte, a izbjegavajte područje oko očiju.

Izvor: kiwi.hr