Dizajneri se smilovali i ponudili trendi cipele s niskom petom

Tko bi gori, sad je doli! Nismo mislili da ćemo ovo skoro doživjeti... Nakon godina potpetica kojima se para nebo, niske, takozvane „kitten“ potpetice su pronašle svoje mjesto među ovosezonskim modnim trendovima. Konačno trend koji odgovara vašim umornim stopalima. Cipelice s kitten petom (do nekih 5 centimetara) su puno udobnije od onih od 10 centimetara, no bolje su od potpuno ravnih jer djeluju svečanije.

Odmorite se od „neboderskih“ potpetica i prigrlite najnoviji trend u obliku niskih potpetica koje su velika dizajnerska imena pretvorila u glavni hit ovog ljeta. Iako bi neki mogli biti neskloni odreći svojih vrtoglavo visokih  štiklica za ove slatkice, one uvijek mogu poslužiti kao alternativa i istodobno uber-moderni dodatak svakoj odjevnoj kombinaciji. Trend niskih potpetica damama daje mogućnost da se barem u nekim prilikama malo odmore od vrtoglavih potpetica, a da svejedno izgledaju šik i u trendu.


                    
Nine West                                                      daniblack        

                  
Asos                                                         Schuh


         
Louis Vuitton                                   Missoni


One žene koje čeznu za oblinama, bit će oduševljene ovom vrstom potpetica. Kako nam modni eksperti objašnjavaju, ove umjereno visoke cipelice naglašavaju siluetu finim linijama i proporcijama. Ove cipele naglašavaju našu ženstvenost i privlačniju formu. S njima ste u mogućnosti naglasiti svoju nježnu stranu – ako ove retro cipele iskobinirate slatkom haljinom ili suknjom. Visinu peta odaberite po želji.


            
Givenchy

          
Givenchy                                                        Lanvin




Kao što im ime označava, ove cipele s umjereno visokom petom su, u stvari, cipele za hodanje koje će vam pomoći da osjećate ugodno kad god morate obavljati svakodnevne poslove, a istovremeno biti ćete u trendu. Ovo je osobitno točno ako se odlučite za outfit inspiriran pedesetima ili osamdesetima. Ove cipele su također odlična  alternative za one koje su „nove“ u nošenju visokih potpetica, a željele napraviti što bezbolniji prijelaz iz ravnih u cipele s visokim petama.

      
Miu Miu                                                Marc Jacobs

       
Missoni                                                      Asos


Irregular Choice


Trenutno na tržištu ima cijeli pregršt mogernih cipela s malom petom - od potpuno jednostavnih do onih s kompliciranih detalja i modernim dodacima  (patentnim zatvaračima, čipkom, šljokicama...). Osim toga sve je moderno – od potpuno zatvorenih, poluotvorenih, polu-japanki, sandalica do čizmica.


        
nicole                                                        Michael Kors

           
Gabriella Rocha                                                  Kelsi Dagger

         
Franco Sarto                                                           DKNYC


Boutique 9


I dobra vijest je da će se trend nastaviti i ove jeseni, pa nas čeka cijeli niz  - od gležnjača do čizmi onih iznad koljena – a sve to s petom u kojoj možete bez problema stajati ili trčarati satima.


    
Baltarini                                          Dior

      
       Dune                                                  Django & Juliette


Marni