8 pogrešaka s kosom zbog kojih izgledaš starije

frizure

1. Puštaš kosu da naraste preduga

U tome su frizeri jednoglasni: žene se ne šišaju dovoljno često i dovoljno redovito, a kosa izgleda neusporedivo bolje čak i ako samo podrežemo vrhove.

Stručna preporuka za dugu kosu je posjet frizeru svaki sedam tjedana.

2. Boja od koje izgledaš kao smrt na dopustu

Najgore što možeš napraviti za svoj izgled je pretvoriti se u napadno svijetlu plavušu. Od toga će ti lice djelovati isprano. Mnogo je bolje ostaviti prirodnu boju korijena te kosu osvježiti pramenovima balayage, koji daju dojam osunčane kose i naglašavaju boju lica i očiju.

3. Zastarjela frizura

Staromodni način šišanja, pretjeravanje s lakom za kosu, loše izvedeni pramenovi neprirodna izgleda - zbog svega toga možeš izgledati godinama starija nego što zbilja jesi.

4. Uvijek iste šiške

Frizuru je najlakše i najbrže promijeniti tako da promijeniš šiške. Ne moraš ih čak ni odrezati - dovoljno je da ih začešljaš u stranu.

5. Komplicirana frizura bez frizerskog alata i zanata Sviđa ti se frizura koji su ti složile cure u salonu? Ipak, nemoj ni pokušavati postići isti efekt kod kuće. Nestručno baratanje toplim uvijačem i lakom za kosu nisu recept za uspjeh nego obrnuto - za frizuru koja će te postarati.

6. Ne sušiš kosu kako treba

Nepropisno isfenirana kosa djeluje neuredno, a vrhovi često izgledaju kao ispucali čak i kad nisu. Feniraj se pažljivo, četkaj pritom kosu i ne budi nestrpljiva!

7. Izblijedjela i stara boja

Održavanje je zahtjevno, ali i nužno, jer nitko ne izgleda dobro s kosom bez sjaja i boje s vidljivim izrastom. Ako ne stigneš frizeru dovoljno često, premosti razmak između bojanja preljevom ili sličnim preparatom koji možeš nanijeti sama kod kuće.

8. Sprženi vrhovi

Uvijek ćeš izgledati bolje ako su ti vrhovi uredni. Čak i kad ih ne treba podrezati, dobro je jednom mjesečno nanijeti hranjivu masku na kosu da je ojačaš, daš joj volumen i nahraniš i vrhove.

Izvor: 24sata.hr