5 važnih savjeta za žene s tankom i slabom kosom

tanka kosa, savjeti

Kako bi svoju kosu učinila što ljepšom, svakako počni piti vitamin B ili pivski kvasac te "podebljaj" prehranu jajima, avokadom, bademima, žutim paprikama, sjemenkama suncokreta i zelenim povrćem, a svakako obrati i pažnju na ovih 5 savjeta za stiliziranje.

1. Nemoj pretjerivati s "lažnim volumenom"

Uz pomoć češlja za tapiranje i pjene za kosu jednostavno je dobiti veliki volumen na tjemenu, no ako imaš poludugu ili dugu tanku kosu - na tjemenu ćeš imati veliki volumen, a na dnu će ti visiti par tankih repova. Nemoj pretjerivat s tapiranjem, češljićem samo malo "popuni frizuru".

2. Oprosti se od jako duge kose i prestani žaliti za njom

Da, duga kosa je prekrasna, no ako imaš jako tanku kosu koja beživotno visi niz leđa - treba li ti to zaista? Radije odaberi zanosnu poludugu frizuru s kojom ćeš izgledati uredno, dotjerano i sexy.

3. Obrati pozornost na pranje i njegu

Možda misliš da način na koji pereš kosu ne može pomoći ili odmoći njezinom izgledu, no to nije istina. Odvoji 5 minuta za šamponiranje i nanošenje regeneratora i kosa će ti biti zahvalna. Nakon nanošenja šampona na tjeme, napravi masažu prstima poput one koju ti rade u salonu. To će potaknuti cirkulaciju i rast kose. Šampon zatim dobro isperi jer ako ostane na vlasištu, začepit će pore i kosa neće moći normalno rasti. I treće, nanesi regenerator na vrhove i pusti da djeluje 3 minute, a zatim isperi. Od tanke, rijetke kose gora je ona koja je još tome i ispucala.

4. Nemoj pretjerivati s korištenjem aparata i proizvoda

U silnoj želji da ti kosa izgleda super možda koristiš fen, vruće viklere, figaro, peglu i hrpu proizvoda za njegu i stiliziranje, no to sve može samo oštetiti tvoju kosu. Sve svedi to svedi na minimum kako bi ti kosa postala što zdravija i ljepša.

5. Poigraj se s razdjeljcima

Svako malo promijeni razdjeljak. Kad predugo nosiš razdjeljak na jednoj strani kosa se zaleži, a kad je prebaciš na drugu, dobit ćeš neočekivani volumen.

Izvor: index.hr