FOTO/VIDEO  Zanimljivi metalni 5.5-inčni: Huawei Ascend G7

Huawei Ascend G7, pametni telefoni, mobiteli, Huawei
...solidnih specifikacija i dizajna te s podrškom za 4G brzine interneta u pokretu. Sve je začinjeno i osvježenim korisničkim sučeljem EMUI 3.0.

Huawei je s ova dva uređaja baš ugodno iznenadio i čini se da i oni koračaju velikim koracima u pravom smjeru, Njihov Huawei Ascend G7 namijenjen je svima onima koji vole veliki zaslon ali u kompaktnom i elegantnom izdanju. Huawei se ovdje odlučio na kućište debljine tek 7.6 mm izrađeno od brušenog aluminija . Opremljen je 5.5-inčnim IPS LTPS zaslonom dijagonale 5.5 inča i rezolucije 720 x 1280. Pokreće ga novi četverojezgreni 64-bitni Snapdragon 410 procesor s 4 Cortex A53 jezgre takta 1.2 GHz, 2 GB RAM-a i 16 GB podatkovnog prostora proširivog microSD karticama. Unutar lijepog metalnog unibody kućišta je i baterija kapaciteta 3000 mAh koja navodno nudi više od jednog dana intenzivnog korištenja te dodatnih 24 sata rada sa samo 10% kapaciteta uz podržani ekstremno štedljivi način rada.

Na leđima Huawei Ascend G7 fura 13 MP kameeru s 28-milimetarskom lećom i LED bljeskalicom, a sprijeda pak ima širokokutnu 5 MP selfie kameru s posebnim softverskim trikovima, koji će vam skinuti koju godinu s lica, a zahvaljujući širkokokutnoj leći, smjestit će sve vaše prijatelje u kadar za grupni selfie.

Ascend G7 dolazi s Androidom 4.4 KitKat i EMUI 3.0, novom verzijom Huaweijevog intuitivnog korisničkog sučelja za lakše korištenje uređaja jednom rukom i potpuno novim izgledom u cijelom softverskom sučelju. Opet je to ono sučelje bez ladice s aplikacijama već su sve aplikacije i widgeti raspoređeni po stranicama početnog zaslona.

Preporučena maloprodajna cijena Huawei Ascend G7 je 299 eura. Bit će dostupan u Njemačkoj, Italiji, Španjolskoj, Danskoj, Mađarskoj, Nizozemskoj, Turskoj, Poljskoj, Norveškoj, južnoj Africi i Meksiku od rujna ove godine, a zatim i na drugim tržištima.