FOTO/VIDEO  ZA danas i budućnost: ASUS ZenFone AR

ASUS ZenFone AR, mobilni telefon, pametni telefoni

Novi ASUS ZenFone uređaji donose vrhunske inovacije u tehnologijama virtualne i proširene stvarnosti na mobilnim telefonima, a na tržištu se očekuju ovog ljeta.
Tvrtka Mobis electronic ove je godine navršila 25 godina aktivnog poslovanja kao distributer poznatih svjetskih marki mobilnih telefona, opreme i drugih elektroničkih uređaja. Trenutno surađuje s većinom renomiranih brandova iz mobilne industrije kroz veleprodajne i maloprodajne aktivnosti u široj regiji. Suradnjom s ASUSom, Mobis upotpunjuje ponudu vrhunskih pametnih telefona na hrvatskom tržištu za sve ciljane skupine, od gaming do business segmenata.

ASUS ZenFone AR je smartfon nove generacije koji donosi značajan napredak u svijetu virtualne stvarnosti na mobilnim telefonima (VR) i tehnologiji proširene stvarnosti (AR). To je prvi pametni telefon koji omogućuje korištenje Tango i Daydream tehnologije. Tango je aplikacija bazirana na skupu senzora i računalnih softvera od strane Googlea koja omogućuje korisnicima jedinstveno AR iskustvo na pametnom telefonu, kao što su AR gaming, AR programi i navigacija u zatvorenim prostorima. Daydream je Googleova platforma za visoku kvalitetu virtualne stvarnosti (VR) na mobilnim telefonima. ZenFone AR razvijen je u uskoj suradnji s Googleom kako bi pružio najbolje iskustvo Tango i Daydream platformi.

ASUS ZenFone Live prvi je smartfon koji ima ugrađenu i optimiziranu tehnologiju za uljepšavanje fotografija u stvarnom vremenu unutar BeautyLive aplikacije. Ovaj izvrstan smartfon omogućuje korisnicima visoku kvalitetu videozapisa uživo koji su svjetliji, ljepši i sjajniji prilikom objava na društvenim mrežama kao što su Facebook, Instagram i YouTube. ZenFone Live korisnicima omogućuje stvaranje i prezentiranje savršenog izgleda tijekom objava i podjele videozapisa uživo na društvenim mrežama.
Aplikacija BeautyLive kombinira pametne algoritme i hardversko ubrzanje kako bi automatski stvorila slike glatke kože i uklonila nepravilnosti, a jednostavno se integrira s Facebookom, Instagramom i YouTubeom. Rezultat je sposobnost izrade i emitiranja trenutnog glamura koji prikazuje korisnike prekrasnima kakvi žele biti tijekom svakog prijenosa uživo.
Kako bi bilo omogućeno da se korisnikov glas što bolje čuje, ZenFone Live ima dva visoko osjetljiva MEMS mikrofona koji su izvrsno podešeni i precizno smješteni kako bi omogućili smanjenje buke. Ovaj pažljivi raspored omogućuje kristalno čist prijenos govora tako da korisnici mogu uživati u potpuno jasnim videozapisima uživo, bez obzira na to je li pozadina prometna ulica, bučni bar ili shopping centar.