YouTube aplikacija radi i kada niste 'na mreži'

youtube go
Kad preuzmete YouTube Go aplikaciju, prilikom gledanja videa na YouTube mreži bit će ponuđena opcija da se video sačuva za "offline" upotrebu i to u nekoliko verzija kvaliteta, 144, 360 ili 480p.

Nije moguće učitati HD ili viši kvalitet, ali je video moguće sačuvati na memorijsku karticu ili u memoriji uređaja. Kako je ova aplikacija namijenjena prvenstveno regionima koji imaju slabu internet pokrivenost, YouTube Go će u početku biti dostupan samo na tim tržištima, ali će kasnije biti "otključan" za sve korisnike.

Svi sačuvani video snimci ostat će na telefonu dok korisniku tako odgovara, ali će s vremena na vrijeme prolaziti sigurnosnu provjeru Google kompanije preko interneta, radi utvrđivanja postojanja YouTube Go aplikacije na uređaju i registracije korisnika.

Ta provjera trajat će vrlo kratko, vršit će se samo jednom u nekoliko dana i potrošiće svega 15 kb. Aplikacija je trenutno izlistana i u BiH, ali se još ne može preuzeti niti izvršiti registracija za preuzimanje. Dakle, na čekanju smo, ali makar znamo da aplikacija postoji!