WhatsApp uskoro briše vaše poruke, slike i videosnimke, evo kako ih spasiti

WhatsApp, WhatsApp, WhatsApp, WhatsApp, WhatsApp, WhatsApp, WhatsApp, novine, WhatsApp, WhatsApp

... i video i audiosnimki. Zbog toga surađuje s Googleom kako bi ponudila sigurnosne kopije, piše Mirror. A to je i dobra i loša vijest.

Dobra je vijest da se Google složio omogućiti korisnicima WhatsAppa stvaranje sigurnosnih kopija svojih računa bez da im to oduzme imalo od 15GB besplatnih podataka na koje imaju pravo. Loša je vijest da bi ovaj novi val stvaranja sigurnosnih kopija mogao ubiti starije podatke.

Tako da ako ne napravite sigurnosnu kopiju do 12. studenog mogli biste izgubiti sve. Novi dogovor između WhatsAppa i Googlea znači da će sve vaše poruke, slike, video i audiosnimke biti spremljene na sigurno bez da utrošite išta prostora na Google Driveu, prenosi Net.hr.

Napravite sigurnosne kopije

No ako niste napravili sigurnosnu kopiju vašeg računa u više od godinu dana, sve ćete izgubiti 12. studenog. Google stoga preporučuje da korisnici sami naprave sigurnosne kopije. Evo kako: Prvo se morate pobrinuti da na telefonu imete Google Drive.

Zatim iz WhatsApovog menija (tri okomite točkice u gornjem desnom kutu) odite na Postavke, pa na Razgovore, pa na Sigurnosnu kopiju razgovora. pritisnite ‘Izradi sigurnosnu kopiju' te ćete vidjeti kako se sve prebacuje na Google Drive.

Obratite pažnju da će neki WhatsApp računi biti postavljeni da šalju podatke za kopiranej samo preko WiFi-ja ba se pobrinite da budete spojeni na jedan prije no što počnete.