FOTO/VIDEO  Vjerojatno ste već zaboravili na ovakve “obične” telefone

Nokia 150, nokia
Ako cijenu usporedimo s novo najavljenim Nokia D1C smartfonom čija je cijena gotovo 6x veća (150$), ne sumnjamo kako će i ovaj obični mališan imati svoje brojne kupce. Istot ako razmišljaju i u kompaniji HMD Global, koja je vlasnik Nokije.

Nova se dva mobitela, Nokia 150 i Nokia 150 Dual SIM, razlikuju po nazivu, odnosno po podršci za jednu ili dvije SIM kartice. Sve ostalo je praktički identično. Oba rade na Nokia Series 30+ operativnom sustavu, imaju ekran od 2,4 inča QVGA rezolucije od 240 x 320 točaka, a ugrađena je i VGA kamera, kao i LED bljeskalica.

Spomenimo i kako podržava Bluetooth, microUSB, 3,5 milimetarski ulaz za slušalice, a tu je i FM radio, MP3 player, te microSD memorijsko proširenje do 32 GB. Baterija od 1050 mAh će izdržati do 22 sata razgovora, a na čekanju više od mjesec dana (single SIM) odnosno 25 dana (Dual SIM).
Saznajemo kako će se u prodaji pojaviti u prvom kvartalu 2017. godine. Zašto? Pa, Microsoft je do 31. prosinca vlasnik Nokia brenda. Ova agonija je blizu kraja, tako da Nokia odnosno HMD Global za iduću godinu najavljuju pregršt novih pametnih i običnih telefona.

Više o ovom modelu na službenim stranicama.