FOTO/VIDEO  Službeni testovi Samsung S6

samsung, Samsung Galaxy S5., Samsung Galaxy S6 , samsung, mobiteli

Prije nekoliko dana mogli ste vidjeti naš članak u kojem smo prikazali crash test koji je proveo YouTube tester TechRax nad Samsungovim Galaxy S6 Edge telefonom, pa ste vjerojatno došli do istog zaključka kao i mi, a to je da toliko puno stakla na jednom telefonu ne može izaći na dobro, posebice kada vam se dogodi jedan od najčešćih crnih scenarija, odnosno da vam telefon vrijedan 7 tisuća kuna pljusne na betonski pod.

Kako stvari stoje, Samsungu se očito nimalo nisu dopali takvi nezavisni crash-testovi koji postižu veliku gledanost na YouTubeu, pa je odlučio objaviti vlastiti video u kojem demonstrira službene "drop testove" novih telefona, koji se na tvrdu podlogu ispuštaju s visine koja odgovara visini prsa prosječnog korisnika.

Kao što ćete se moći i sami uvjeriti, po ovome ispada da S6 i S6 Edge nisu uopće tako krhki kako nam je dao naznačiti TechRax, jer su pri padovima na bočnu, prednju i stražnju stranu prošli bez ikakvih vidljivih posljedica.

Samsung navodi da pri izradi svakog svojeg telefona uvijek izvodi vrlo rigorozne testove izdržljivosti, te da ih nikada ne bi lansirao na tržište kada bi bili previše krhki. Također kažu da ćete doista razbiti vaš Galaxy S6 i S6 Edge telefon ako budete dovoljno uporni u tome, no to će vam se dogoditi i s ručnim satom, kao i s vjetrobranom automobila.

Drugim riječima, Samsung ne želi reći da je TechRax varao na svojem drop testu, no daje naslutiti da pri tom testiranju stvari možda nisu bile postavljene onako kako je rečeno.

Mi vam ipak svejedno i dalje savjetujemo da si nabavite dobru zaštitnu masku ako se odlučite kupiti S6 ili S6 Edge, ali i ako želite kupiti bilo koji drugi high-end pametni telefon koji se nalazi na tržištu.