Prebrzo vam se troše baterije na mobitelima? Evo kako tome doskočiti!

Mobilni telefoni sve su napredniji, veći ekrani, više je aplikacija, prži procesori, ali to i podrazumijeva veću potrošnju energije. Stariji modeli mobitela punili su se jedanput tjedno. Danas više ne možete napustiti kuću, a da ne ponesete punjač. Tehnologija baterija već godinama nije donijela nikakav napredak.

'To mi se ne sviđa, voljela bih da traje barem tjedan dana. Ne znam, valjda prečesto koristim internet', kazala je jedna građanka.

Fotografiranje, snimanje i gledanje videa također skraćuju trajanje baterije. Želite li da još traje duže isključite bluetooth, GPS i usluge bežičnog interneta poput 3G-a i WiFi-a.
Svaki serviser će vam reći - smanjivanjem osvjetljenja zaslona najviše ćete uštedjeti.

'Treba izbjegavati držati u autu na vrućini i na hladnoći, to sve produži vijek trajanja. Ili ako to ništa ne pomaže, onda se mogu koristit ovakva kvalitetna rješenja tipa zaštitnih kućišta sa dodatnom baterijom. Telefon se samo ubaci unutra i može se napunit barem duplo', objasnio je Hrvoje Hlevnjak, serviser pametnih telefona.

Jedina prednost kod baterija pametnih telefona je što ne morate čekati da se potpuno isprazni da biste ih stavili na punjenje. No, znanstvenici kažu da nadomak novoj tehnologiji, te nove baterije trebale bi biti tanke poput kreditnih kartica i mogle bi trajati tjednima.

dnevnik.hr