Postignite više sa Samsung Galaxy Note8

Postignite više sa Samsung Galaxy Note8
. S Galaxy Note8 uređajem korisnici dobijaju veći beskrajni ekran koji se može udobno smjestiti u ruku, olovku S Pen za još osobniju komunikaciju i trenutno najbolju Samsung kameru na pametnom telefonu za snimanje fantastičnih fotografija. Dizajn Galaxy Note8 inspiriran je današnjim načinom života korisnika, u kojem tehnologija ima važnu ulogu.

"Cijenimo neumornu strast Note zajednice. Ona je naše stalno nadahnuće i dizajnirali smo novi Note upravo za njih," rekao je DJ Koh, predsjednik Odjela za poslovanje mobilnim komunikacijama u kompaniji Samsung Electronics. "Od beskrajnog ekrana do poboljšane S Pen olovke i još moćnije dvostruke kamere, Galaxy Note 8 omogućuje ljudima da rade stvari za koje nikada nisu mislili da su moguće."

Samsung je prvi put uveo Note seriju 2011 godine. Od tada se oformila zajednica entuzijasta koji imaju afiniteta za velike Note ekrane i S Pen olovku. Prema istraživanju tržišta koje je uradio Samsung1, 85% korisnika Galaxy Note kažu da su ponosni da pokažu svoje uređaje i preporučuju ih prijateljima, a 75% korisnika kaže da je to najbolji telefon kojeg su ikada imali.

Beskrajan ekran u kojem će korisnici uživati i moći učiniti više
Galaxy Note8 ima najveći ekran u Note serijama do sada, ali zbog izduljenog kućišta pogodan je za držanje u jednoj ruci. Beskrajan ekran dijagonale 6,3-inča ima Quad HD+ rezoluciju i Super AMOLED tehnologiju, koja omogućava korisnicima da vide više uz što manje skrolanja, što ga čini vrhunskim pametnim telefonom za gledanje multimedijskih sadržaja, čitanje i crtanje.

Korisnici Note uređaja već su mogli uraditi više stvari uz pomoć Multi Window značajke. Sa uređajem Galaxy Note8, nova aplikacija Pair omogućava korisnicima da naprave personalizirane parove aplikacija na Edge panelu, a da pritom istodobno i s lakoćom pokrenu dvije aplikacije. Mogu pregledavati videozapise dok šalju poruke prijateljima ili dok biraju konferencijski poziv s brojem i dnevnim redom koji se nalazi ispred njih2.

Novi način komuniciranja uz S Pen
Od svog uvođenja, S Pen je bila jedna od definirajućih karakteristika Note uređaja. S Galaxy Note8, poboljšana S Pen otključava sasvim nove načine pisanja, crtanja, interakcije s telefonom i komuniciranja s prijateljima. Ima finiji vrh, poboljšanu osjetljivost na pritisak3 i karakteristike koje korisnicima omogućavaju da se izraze na način na koji nijedan drugi stylus ili smartphone nisu do sada imali.

Kad tekstualna komunikacija jednostavno nije dovoljna, Live Message korisnicima omogućuje da otkriju svoju jedinstvenu ličnost i ispričaju zanimljive priče. Pomoću Galaxy Note8 sada mogu dijeliti animirane tekstove ili crteže na platformama koje podržavaju animirane GIF4 datoteke. To je sasvim novi način komuniciranja sa S Pen, dodavanjem živahnih i emocionalnih veza koje oživljavaju poruke korisnika.

Always On Display omogućuje korisnicima Galaxy Note8 da na samom vrhu primaju obavijesti bez otključavanja telefona, što je još moćnije s ovim uređajem. Screen off memo korisnicima omogućuje da zapišu do sto stranica bilješki - čim uklone S Pen, mogu „zalijepiti" bilješku na Always On ekran, ali ju i urediti izravno s tog ekrana.

Dok putuju u inostranstvu ili kada naiđu na web stranicu na stranom jeziku, poboljšana karakteristika S Pen Translate korisnicima omogućava da prelaze preko teksta kako bi ga brzo preveli, ne samo pojedine riječi, nego cijele rečenice. Značajka podržava 71 jezik kao i mogućnost pretvaranja mjernih jedinica i stranih valuta.

Bolje slike s najboljom Galaxy Note8 kamerom u toj klasi
Za većinu potrošača, jedna od stvari koje traže prilikom kupovine novog uređaja je kamera. Samsung je postavio standarde za kamere na pametnim telefonima i uz Galaxy Note8, predstavljanjem najmoćnije kamere na pametnim telefonima u svojem portfelju.

Galaxy Note8 opremljen je s dvije 12-megapikselne stražnje kamere s optičkom stabilizacijom slike (OIS) na širokokutnom i telefoto objektivu. Bez obzira na to istražuju li novi grad ili trče po omiljenoj stazi, optička stabilizacija slike omogućit će snimanje oštrijih fotografija.

Za naprednije snimanje fotografija, karakteristika Galaxy Note8 Live Focus nudi kontrolu dubine polja tako što omogućuje prilagođavanje bokeh efekta prilikom pregleda i nakon snimanja fotografije.

U Dual Capture modu, obje stražnje kamere snimaju dvije slike istovremeno i omogućavaju pohranu obje slike - jednog snimka izbliza s telefoto objektivom i jednog širokokutnog snimka koji prikazuje čitavu pozadinu.

Širokokutni objektiv ima Dual Pixel senzor s brzim automatskim fokusom, tako da će korisnici moći snimiti oštrije i jasnije snimke čak i u uslovima slabog osvjetljenja. Galaxy Note8 je opremljen prednjom 8MP Smart Auto Focus kamerom za oštre selfie snimke i video chatove.

Galaksija karakteristika i usluga
Galaxy Note8 baštini Galaxy naslijeđe, zbirku jedinstvenih karakteristika i mogućnosti koje su redefinirale mobilno iskustvo.

• Otpornost na vodu i prašinu: Prije četiri godine Samsung je predstavio prvi Galaxy uređaj koji je bio vodootporan. I danas korisnici mogu ponijeti svoj Note skoro gdje god žele budući da su uređaj, ali i olovka S Pen otporni na vodu i prašinu (IP685). Moći će i pisati po ekranu, čak i kada je vlažan.
• Brzo bežično punjenje: Prije dvije godine, Samsung je uveo prvi Galaxy uređaj s bežičnim punjenjem. Galaxy Note8 podržava najnaprednije bežične mogućnosti punjenja, tako da je brzo i lako napuniti6, bez nepraktičnosti koje stvaraju priključci i žice.
• Sigurnost: Galaxy Note8 nudi izbor biometrijskih mogućnosti autorizacije korisnika - uključujući skeniranje šarenice oka i otiska prsta. Samsung Knox7 pruža sigurnost koja je na nivou Sistema za odbrambenu sigurnost na slojevima hardvera i softvera, a uz pomoć Secure Foldera čuva korisnikove osobne i profesionalne podatke odvojeno.
• Snažne performanse: Uz 6GB RAM, 10nm procesor i proširivu memoriju s memorijskom karticom kapaciteta do 256GB, korisnici će na raspolaganju imati snagu za pregledavanje omiljenih internetskih stranica, pregledavanje video zapisa, igranje igara i obavljanje više zadataka u isto vrijeme.
• Inovativna mobilna iskustva: Samsung DeX omogućava iskustvo stolnog kompjutera kojeg pokreće sam telefon. Korisnici mogu zadržati svoje datoteke na uređaju, raditi u pokretu i koristiti Samsung DeX kada im je potreban još veći zaslon. Galaxy Note8 uključuje Bixby8, pametniji način korištenja telefona; On uči od korisnika, popravlja se tokom vremena i pomaže im da urade još više.

Mobilne performanse, produktivnost i sigurnost za poslovanje
Galaxy Note8 podiže poslovnu inovaciju na sljedeći nivo s naprednim karakteristikama koje poboljšavaju performanse, produktivnost i sigurnost za širok raspon industrija, pojednostavljujući način obavljanja posla.

• Poboljšana olovka S Pen za poslovanje: S Pen omogućuje profesionalcima ono što drugi pametni telefoni ne mogu, na primjer, diskretno uzimanje bilješki uz pomoć Screen off memo ili brzo bilježenje dokumenata i fotografija.
• Beskontaktno provjeravanje autentičnosti: Galaxy Note8 nudi skeniranje šarenice oka za profesionalce - na primjer, stručnjake u sektoru zdravstvene zaštite, građevinarstva ili javne sigurnosti koji se mogu naći u situaciji u kojoj treba da otključaju svoje telefone, ne prelazeći pritom prstom preko ekrana ili ne skenirajući svoj otisak prsta.
• Poboljšane DeX mogućnosti: Galaxy Note8 pokreće Samsung DeX za one koji jednostavno treba da neprimjetno prošire svoje mobilno iskustvo na radnu površinu - bilo da su na terenu, u kancelariji ili kod kuće.

Stalna predanost sigurnosti
Samsung je i dalje predan da bude predvodnik u industriji kad je riječ o sigurnosti baterija. Galaxy Note8 baterija je podvrgnuta Samsungovoj sigurnosnoj provjeri u 8 tačaka -najstrožoj u industriji.

"Usko smo sarađivali sa Samsungom kako bi ostvarili značajan napredak u znanosti o kvaliteti pametnih telefona i procjeni sigurnosti. Kao rezultat toga, Galaxy Note8 je uspješno završio strogu seriju protokola za testiranje kompatibilnosti uređaja i baterije. Veselimo se našem daljem strateškom odnosu sa Samsungom kako bismo pomogli osigurati sigurnost uređaja svim korisnicima," rekao je Sajeev Jesudas, predsjednik UL International.

Galaxy Note8 biće dostupan od sredine septembra/rujna, a na bosanskohercegovačkom tržištu biće dostupan u crnoj ili zlatnoj boji. Već danas, kupci u Bosni i Hercegovini mogu izvršiti prednarudžbu svog uređaja u M:telu, kao i kod maloprodajnih partnera Domod i Tehno Mag. Preporučena maloprodajna cijena Galaxy Note8 iznosi 1999 konvertibilnih maraka.
Svi kupci koji izvrše prednarudžbu Galaxy Note8, u paketu s uređajem dobiće i Samsung DeX.

Više informacija o Galaxy Note8 dostupno je na stranicama www.samsung.com/galaxy.

1 Istraživanje koje je proveo Edelman Intelligence, srpanj -kolovoz 2017, koje je naručio Samsung Mobile. Više pojedinosti o Istraživanju potražite na adresi https://www.samsungmobilepress.com/stories/getting-to-know-samsung-galaxy-note-users
2 Aplikacija mora podržavati Multi Window način rada
3 U poređenju s Galaxy Note5 S Pen
4 Neki društveni mediji i usluge slanja poruka ne podržavaju GIF-ove, u zavisnosti od veličine i dužine GIF-ova
5 Otporan na vodu do 1,5 m vode do 30 minuta; Isprati ostatke / osušiti nakon mokrog.
6 Brzo punjenje zahtijeva Adaptive Fast Charging (AFC) ili Quick Charge 2.0 kompatibilni punjač. Ispitano u laboratorijskim uslovima. Rezultati mogu varirati. Potrošnja baterije ovisi o faktorima kao što su konfiguracija mreže, snaga signala, radna temperatura, odabrane karakteristike, način vibracije, postavke pozadinskog osvjetljenja, korištenje preglednika, učestalost poziva i govora, podatkovne i druge aplikacije.
7 Knox je znak za Samsungov uređaj koji je testiran na sigurnost i posebno je konfiguriran imajući u vidu korištenje u poslovnom okruženju. Informacije o Samsungovom Knox uređaju potražite na www.samsung.com/us/knox
8 Bixby usluga može varirati zavisno od zemlje. Glasovna naredba prepoznaje engleski (SAD) i korejski jezik. Nisu prepoznati svi naglasci, dijalekti i izrazi. Sposobnost usluge može varirati zavisno od zemlje I operatera.Glasovna naredba radi s odabranim, rastućim popisom Samsungovih i aplikacija trećih strana; Pogledajte "App with voice" u Bixbyu za popis kompatibilnih aplikacija