FOTO/VIDEO  Ovo je jedan od najskupljih mobitela na svijetu: Vertu Signature Touch

Njihov novi uređaj pod nazivom Vertu Signature Touch na tržište stiže ovog mjeseca i cijena će mu biti 11.300 dolara.

Da se ovdje radi o zaista vrhunskom luksuzu pokazuje činjenica da svaki uređaj ručno sastavlja i potpisuje samo jedan radnik. Uređaj je izrađen od titanija i kuže, a zaslon od 4,7 inča sa 1080 piksela je zaštićen safirnim staklom, koje je vrlo otporno na grebanje.

Vertu pokreče Qualcomm Snapdragon 800 SoC četverojezgreni procesor, koji radi na 2.3GHz i ima 2GB RAM-a i 64GB prostora na hard disku, što su donedavno bile standardne performance prijenosnih računala.

Uređaj je opremljen 13 megapikselnom kamerom i dvostrukim LED flešom sa zadnje strane, dok je na prednjoj strani instalirana kamera od 2,1 MP. Kamere za Vertu proizvodi Hasselblad.

Da se radi o istinski luksuznom uređaju pokazuje i podatak da je za emitiranje zvuka bila zadužena tvrtka Bang & Olufsen, a za vrhunski audio užitak pobrinut će se posebno izrađene bežićne slušalice spomenutog proizvođača.

Vertu Signature Touch radi na Androidu 4.4 KitKat.

Posebnost mu je još i ta da na raspolaganju imate osobnog pomoćnika 24 sata na dan koji se brine za vaše obaveze, sastanke, rođendane, obljetnice i sl. Također uz ovaj uređaj imate osiguran slobodan ulazak u ekskluzivne private klubove, restorane i utakmice.

Pogledajte promotivni video