Ova aplikacija izgleda kao običan kalkulator, a ustvari krije veliku tajnu

NSA, tipkanje po mobitelu, identificirati, uticaj aplikacije na telefon, aplikacija, zlonamjerne aplikacije, aplikacije, mobilne aplikacije, kina, mobiteli

... korisnici mogu da čuvaju svoje najintimnije fotografije, prenosi Telegraf.

Skrivene fotografije

Private Photo (Calculator%) dostupna je za sve iOS uređaje putem App Store marketa. Prašina oko ove aplikacije se podigla kada je državana tužiteljica iz Alabame, Pamela Kejsi, odlučila da putem Facebooka edukuje roditelje o tome kako njihova djeca, a i drugi korisnici, mogu da na mobilnim telefonima sakrivaju kompromitujuće fotografije.

Kada se aplikacija instalira ona izgleda kao običan kalkulator, međutim ispod te fasade krije se arhiva fotografija koje korisnik ne želi da drugi ljudi nađu dok mu vršljaju po pametnom telefonu.

Radi kao kalkulator

Aplikacija ove vrste ima nekoliko na tržištu i funkcionišu po sličnom principu. Kada je otvorite ona čak i radi poput pravog kalkulatora, međutim, ako znate koji niz brojeva treba unijeti, otvorit će se tajni album sa slikama.

U tom foto-albumu se mogu prebacivati fotografije koje ste prethodno napravili, ali je moguće i fotografirati nove koristeći samu aplikaciju. Pamela Kejsi na svom Facebook profilu redovno pomaže roditeljima koji nisu toliko vični u korištenju tehnike kako bi oni mogli da doskoče svojoj djeci koja su sklona tajnovitom i potencijalno nesigurnom ponašanju.