Ova aplikacija garantira sigurnost na internetu

mobilna

Jedan način da ostanete sigurni na internetu je ako investirate u VPN, osnovno sigurnosno rješenje koje maskira vaše aktivnosti na internetu od vašeg internet providera, hakera i drugih njuškala. Ovo je osnovni nivo sigurnosti koji bi svako trebao da koristi dok surfa internetom.

Druga solucija je nešto poput Disconnect aplikacije, koja kombinira blokator tragača i VPN, i koja je priznata od različitih organizacija kao najbolji alat za sigurnost i privatnost na tržištu.

Doživotnu pretplatu na ovaj servis možete nabaviti po cijeni od 49 dolara na Mashable.com.

Obično, VPN usporava pretraživač zbog kombinacije enkripcije koja jede CPU, prebacivanja kroz servere koji su udaljeni, ili vašeg provajdera koji usporava takvu konekciju.

Disconnect pomaže pri povećanju brzine pretraživanja, zbog svog integriranog blokatora tragača i malware detektora. Spriječavajući tragače koje stranice, hakeri i ostali postavljaju svugdje na internetu, Disconnect se pokazao tako što je pojačao brzinu pretrage i do 44 posto, pritom koristeći 39 posto manje protoka.

Disconnect vam dopušta da vršite pretrage potpuno privatno, dok maskirate svoju IP adresu i lokaciju. Kombiniran sa enkriptovanom Wi-Fi konekcijom, također štiti vaše osjetljive online aktivnosti od bežičnih prisluškivača, kao i kompanija, cyber-kriminalaca i vladinih entiteta, koji redovno pokušavaju da prate vaše informacije na internetu.

Čak vas štiti i od samog sebe. Politika privatnosti ove aplikacije zabranjuje sakupljanje IP adresa ili bilo kakvih drugih osobnih podataka.