Otkriveno kada bi Huawei mogao izbaciti Mate 30 Pro, a evo što je najveća novost

Pored standardne plejade značajki kojima planira konkurirati drugim proizvođačima, najnoviji uređaj će navodno koristiti i potpuno nov procesor.

Samsung je prošlog tjedna objavio Galaxy Note10 i Glaxy Note10+, što znači da nećemo dugo čekati da im na to odgovori konkurencija. Huawei, konkretno, radi na velikom predstavljanju Matea 30 Pro koje, ako je vjerovati tehno insajderima iz Rusije, najavljen za 19. kolovoza.

Prema high-tech.mai.ru, kineski tehnološki div u uređaj planira ugraditi potpuno nov procesor - Kirin 990. Izvještaj tvrdi da je predsjednik Huaweijevog odjela za razvoj potrošačkog softvera Dr. Wang Chenglu novinarima tijekom konferencije održane u Kini rekao da će Mate 30 svoju premijeru imati u Europi. Tvrtka, pored svega navedenog, najavljuje iznimnu energetsku učinkovitost novog čipa.

Što se drugih glasina tiče, insajder Ice Universe predviđa da će uređaj doći sa čak dva procesora osjetljivosti 40 megapiksela. Mate 30 i Mate 30 Pro koristit će EMUI 10 operativni sustav temeljen Androidu Q. 

https://twitter.com/UniverseIce/status/1157979279096893440

Što se službenih najava uređaja tiče, Huawei je barem trenutno - vrlo šutljiv.