FOTO/VIDEO  NOVO: Nikola Phone Case

Tvrtka inspirirana našim legendarnim izumiteljem, svojim kućištem želi produžiti život baterijama pametnih telefona.
Izumitelj dr. Chi-Chih Chen, profesor električnog i računalnog inženjerstva na Sveučilištu Ohio, pokrenuo je startup Nikola Labs, inspiriran našim izumiteljem Nikolom Teslom, s idejom da na tržište donese Nikola Phone Case kućište za pametne telefone, koje je u stanju prikupljati otpadnu RF energiju iz raznih izvora oko nas, te ju pretvarati u energiju koja će produžiti rad bateriji smartphonea.

Ovo kućište, koje se ovih dana našlo u sustavu crowdfundinga na Kickstarteru, koštat će oko 100 dolara (669 kn), a služiti će kao pomoć napajanju baterijama iPhone 6 i Samsung Galaxy S6 telefona.

Patentirana tehnologija profesora Chena, u stanju je pomoću prijamnika u Nikola kućištu prikupljati radio-frekvencijsku energiju iz brojnih RF izvora oko nas, što uključuje signale iz WiFi-a, Bluetootha i LTE-a, te ju konvertirati u istosmjernu struju (DC) i isporučivati bateriji, što možete vidjeti u ovom videu. Time bi se život bateriji vašeg pametnog telefona prema tvrdnji dr. Chena i ekipe trebao produžiti za 50%.
Vjerujemo da je ovo nakon Soljačićevog bežičnog WiTriCity punjača još jedna stvar koja bi oduševila pokojnog Teslu, jer se nalazi na tragu njegovih ideja zbog kojih su ga njegovi suvremenici svojevremeno ismijavali..

Ako kampanja na Kickstarteru bude uspješna, Nikola Phone Case kućišta, na tržištu bi se trebala naći početkom 2016. godine.

Izvor: Kickstarter