FOTO/VIDEO  Novo korisničko sučelje: Stigao je Samsung One UI

samsung one ui, samsung, google, Samsung Galaxy s9

Android Pie, ili Android 9.0, osnova je, odnosno temelj Samsung One UI-a, koji se na prvi pogled potpuno razlikuje od softvera Experience - više čistoće ili praznine, vaše volje, istaknutog i promijenjenog fonta, bolje segmentacije izbornika, lakše korištenje jednog ruke, nove, zaokružene ikone, simetrija izbornika, veći razmak između ikona, funkcije kontrole kretanja i potpuno izostavljanje klasičnih Android tipki.

Naravno, to ne mora biti previše napeto u cijeloj priči, kako bi se znalo da je dobar dio novih opcija zapravo - zapravo Android Pie 9.0 - ali nemojte misliti da Samsung nije učinio sve što je moguće kako bi poboljšao to dobro s osnovnog OS- i on je napravio što je falilo. Na primjer, fenomenalna značajka Podsjetnika, još uvijek postoji, kao i "pad", koji se na vrhu zaslona pretvara u obavijesti o Viber i WhatsApp porukama čak i kada je zaslon u stanju čekanja. Isto tako, zaobljeni rubovi zaslona i dalje se koriste na odličan način - oni pružaju informacije o svemu što korisnik želi (vrijeme, kratke obavijesti, brze vijesti ...), a vizualni trenutak se ne izostavlja, kada zaslon svijetli na rubovima u boji ili u boji, koje korisnik odabere. Da, netko je rekao, sve je to bilo ranije na telefonu Note 9, ali uz Android Pie dobio je nove opcije i još manje postavke koje se lako prilagođavaju svakom korisniku.

Umjesto klasičnih tipki, pokreti su sada dostupni. Za Android Back, povucite prema gore na desnom donjem dijelu zaslona i vratite se natrag korak unatrag. Dođite do središta i povucite od ruba zaslona prema gore do početnog zaslona i pomaknite se ulijevo i prijeđite prstom od donjeg ruba zaslona da biste prikazali otvorene aplikacije i prečace do najviše pet odabranih ili važnih aplikacija. Tipke za Android toliko su nepotrebne i zaslon ima cijelo područje prikaza. Na početku možete koristiti čak i pločice na dnu zaslona, ​​koje će vam reći kako pravilno koristiti ono što smo upravo opisali, ali kako je upravljanje intuitivno i brzo naučite kako biste bili sigurni da ćete ih brzo ukloniti. Za sve sumnje - pogledajte našu galeriju fotografija.

Zaključani zaslon također je promijenjen. Datum, vrijeme i primljene poruke ili druge obavijesti prikazuju se detaljnije i lako ih je vidjeti s letimičnim pogledom. Prečaci za pozive i kamere su još uvijek tu, a otključavanje se također može obaviti pomoću virtualnog Home gumba, negdje oko sredine donjeg ruba telefona, čiji se volumen pritiska za buđenje telefona čak može definirati u postavkama zaslona.

Jedan se UI kratko definira kao novo okruženje, u kojem se sadržaj, postavke, izbornici i druge informacije ili opcije reorganiziraju tako da je korisnik uvijek na dohvat ruke.

Interaktivni elementi, oni su ključni za upravljanje telefonima i aplikacijama do dna Samsungovih i sistemskih aplikacija, tako da je svaki korisnik lako dostupan, bez žongliranja prstima.

Uvijek možete uključiti novi način rada u tamnom izborniku, koji je tamniji za sve izbornike korisničkog okruženja. Ne samo da će očima biti lakše suočiti se s dužim vremenom gledanja, nego će i sadržaj biti lakše čitati na otvorenom, ali će i baterija biti spremljena jer Samsung Galaxy Note 9 ima Super AMOLED zaslon koji troši manje energije dok prikazuje tamnije boje

Hercegovina.info/Mondo.rs