Noviteti za ovu godinu iz Iphonea

iPhone
Ako je za vjerovati najnovijoj porciji glasina, najskuplji i najmoćniji model iPhonea za ovu godinu bit će vrlo jednostavnog dizajna - vrlo nalik na prikaz s japanskog bloga Mac Otakara. Umjesto otkačenih zakrivljenih stranica i zaslona, uređaj će biti mnogo sličniji iPhoneu 4 - s minimalističkim pristupom
Za razliku od ranijih glasina i prikaza iPhonea 8 u premium izvedbi, konceptni uradak bloga Mac Otakara oslanja se na informacije analitičara tvrtke KGI Securities, u kojima se govori kako će ovaj potencijalno najskuplji iPhone u povijesti uistinu biti vrlo nalik na iPhone 4.
To uključuje metalni okvir uređaja te 'sendvič' od dva komada kemijski ojačanog stakla - sprijeda i straga. Ono što je jasno jest da se Apple sasvim sigurno okrenuo OLED-u za zaslone, no umjesto zakrivljenih rubova i sličnih pokusa, čini se kako su u Cupertinu odlučili igrati na sigurno. Zaslon će biti potpuno ravan i uobičajenog oblika, uz 2.5D pokrov na samim rubovima.
Spominje se i kako će se premium izdanje iPhonea 8 zvati 'Edition' te da će biti opremljeno dvostrukim iSight kamericama. Mac Otakara navodi kako postoji mogućnost da uspravni smještaj tih kamerica sugerira i korištenje za VR/AR.
Da se primijetiti i kako gotovo cijelu prednju površinu krasi zaslon, no uz jasno vidljivi otvor za slušalicu. Uz to, spominje se kako je Apple uspješno integrirao TouchID čitač otiska prstiju pod staklo uređaja, čime su možda i prestigli Samsung. Naime, njihova najnovija perjanica čitač je smjestila na nezgodnu stražnju stranu - blizu kamerice. Glasine su sugerirale integraciju ispod zaslona uređaja, no tehničke poteškoće su dovele do odgode.
Druga dva noviteta za ovu godinu, iPhone 7s i 7s Plus, navodno će biti nešto deblji od trenutnih izdanja (te će biti potrebno kupovati nove dodatke za kućišta), dok će model Edition biti debljine svega 7,4 milimetra.