Na poslu se dopisujete preko WhatsAppa? Nakon ovog više nećete

24.04.2016

ZA SVE one koji koriste Facebook Messenger ili WhatsApp dok su na poslu, slijede loše vijesti.

Prema posljednjim istraživanjima, prosječni britanski zaposlenik pošalje čak 100 poruka tijekom osmosatnog radnog vremena, potpuno nesvjestan činjenice da njegov šef to sve možda gleda.

Čak 70 posto britanskih zaposlenika priznalo je da šalju privatne emailove, SMS poruke te da koriste WhatsApp ili Facebook Messenger tijekom radnog vremena, a veći dio njih nikad nije pomislio da to netko možda nadzire, piše The Telegraph.

Čak polovica njih nije znala da njihov šef ima pravo pratiti poruke poslane s uređaja u vlasništvu kompanije. Europski sud za ljudska prava presudio je u siječnju da je tvrtkama dopušteno provjeravati privatne poruke zaposlenika poslane tijekom radnog vremena. Presuda se odnosila na slučaj rumunjskog inženjera koji je dobio otkaz 2007. godine jer su šefovi otkrili da je tijekom radnog vremena čavrljao putem Yahoo Messengera sa zaručnicom i bratom.

Istraživanja su pokazala da dopisivanje tijekom radnog vremena može biti loše za poslodavca, jer je 40 posto ispitanika priznalo da su se dopisivali s potencijalnim novim poslodavcem, 31 posto njih priznalo je da su obavljali online shopping, a devet posto radno vrijeme koristilo je za online flert s kolegama.

index.hr

loading...