Mostarac Almir Vuk autor najpopularnije Android aplikacije u BiH

almir vuk, aplikacija, značenje imena
Zahvaljujući tome, ova aplikacija je zauzela 4. mjesto u "Top Free" na Google Play Store-u te prvo mjesto u "Top New Free" za prostor BiH. "Značenje imena" pomaže da saznate značenje vašeg imena.

Cilj ove Android aplikacije jeste da otkrije značenje, porijeklo i tumačenje vašeg ili imena vama dragih osoba te da vam pomogne pri odabiru imena za vaše novorođenče. Imena koja se koriste u aplikaciji imaju korjene iz islamske, katoličke i pravoslavne vjere i ostala imena narodnog porijekla, piše avaz.ba.

Za rad applikacije nije potrebna internet konekcija jer sva imena i objašnjenja se nalaze u lokalnoj bazi podataka u samoj aplikaciji. Za laganu pretragu 2.300 + pohranjenih imena brine se implementirana "search" opcija sa kojom možete pretraživati i tražiti imena čija objašnjenja želite pročitati.

Applikacija ima integriranu email formu pomoću koje možete da šaljete prijedloge za imena koja nedostaju u aplikaciji, eventualne poslovne ponude te ideje za aplikacije. Aplikacija također nudi podjelu objašnjenje imena putem socijalnih mreža.Almir Vuk na Play Storeu djeluje pod developer imenom AV Development, a kreirao je i aplikaciju za popularni Radio M.