Mobilna aplikacija tjedna: FlixBus

Besplatna mobilna aplikacija koja se može preuzeti na 16 europskih jezika, od sada je dostupna i na hrvatskom jeziku te pruža mnogobrojne prednosti, uštedu te jednostavnost u planiranju putovanja. FlixBus start-up osnovan i lansiran u Njemačkoj nakon deregulacije njemačkog tržišta 2013. godine, prepoznatljiv je upravo po razvoju novih tehnoloških rješenja čime je fokusiran na zadovoljstvo putnika prilikom planiranja njihovih putovanja. Prateći trendove putovanja i kretanja putnika FlixBus je razvio i mobilnu aplikaciju koja je danas dostupna na 16 europskih jezika, pa tako i na hrvatskom jeziku.

Mobilna aplikacija dostupna je za android i iOS sustave te se lako može preuzeti iz Windowsove, Appleove, Google Play trgovine, ili Amazonove trgovine aplikacijama. Aplikacija omogućuje kupnju karata u 12 europskih valuta, pa tako i u hrvatskim kunama, a plaćanje je moguće putem PayPala, kreditne ili debitne kartice što ubrzava postupak kupovanja.

Osim što aplikacija omogućuje brzo i jednostavno kupovanje karata gdje god se putnik nalazio, osigurava i pregled svih autobusnih postaja te lociranje putnika i usmjeravanje na željenu autobusnu stanicu, nema potrebe za printanjem autobsnih karata, jer putnik kartu nosi sa sobom u svom mobilnom telefonu i QR kodu, čime FlixBus pozitivno utječe i na okoliš.

Kontrolu karata vrši vozač autobusa prilikom ulaska u autobus skeniranjem QR koda te identifikacijom putnika.