Majstori kopija: Kinezi već prodaju kopije iPhone 6!

iPhone 6, kopija, stranica Taobao, kina
...kineski su proizvođači već izradili kopije najpoželjnijeg smartphonea prema neslužbenim skicama koje su proteklih mjeseci izlazile u javnost.
Korisnici internetskih stranica Taobao, primjetili su niz lažnih modela, čiji prodavači tvrde da su nova generacija Appleovih uređaja.

Hardver izgleda poput onih sa fotografija koje su objavljivane na internetu i navodno predstavljaju iPhone 6. Međutim, umjesto iOS-a, ovi uređaji rade na jednoj od verzija Androida i prodaju se za 199 juana, što je oko 32 dolara.

Iako je internetom kružilo mnogo fotografija navodnog iPhonea 6, nedavno je jedna japanska novinska agencija objavila da će Appleov proizvod zapravo izgledati sasvim drugačije i da bi čak mogao imati zakrivljen ekran. Agencija Nikkei navodi da su sve fotografije koje su do sada navodno "procurile", zapravo lažne.

Očekuje se da će Apple do kraja godine predstaviti već ranije najavljivana dva modela novog iPhonea, u dvije veličine ekrana, jedan sa ekranom 4,7 inča, i drugi 5,7 inča. Neki analitičari čak predviđaju da će Apple prvo predstaviti manji model već u devetom mjesecu, dok bi se na veći ekran možda trebalo pričekati do početka iduće godine.