FOTO/VIDEO  LG G5 iznenađenje, dobio nagradu za najbolji uređaj

LG G5 , Mobile World Congress (MWC) , LG Electronics Mobile Communications.

LG je primio 33 nagrade na sajmu Mobile World Congress (MWC) 2016, uključujući i onu najprestižniju - Best Mobile Handsets & Devices Award - te je tako osigurao status kompanije s najviše priznanja na sajmu.
Te su nagrade naglasile inovativnost u korištenju modelarnosti na najnovijem LG-evom flagshipu LG G5 & Friends te pokazale da je kompanija predvodnik u mobilnim komunikacijama. Uređaju LG G5 i "prijateljima" priznanja su, među ostalima, dodijelili Android Authority, Digital Trends, Trusted Reviews i Ubergizmo.
"Inicijalne reakcije na naš LG G5 bile su fantastične, što je samo po sebi nagrada našim stručnjacima koji su stvorili nešto uistinu inovativno i jedinstveno u svijetu pametnih telefona", rekao je Juno Cho, predsjednik Uprave kompanije LG Electronics Mobile Communications. LG je predstavio uređaj G5 u Barceloni pred 2000 ljudi prije samog sajma. Tvaj flagship donosi potpuno novi dizajn s elegantnim metalnim unibody kućištem, baterijom na izvlačenje i modularnim konceptom za još bolje iskustvo korisnika. Zajedno s kolekcijom pratećih uređaja Friends, G5 se može transformirati u digitalni fotoaparat, Hi-Fi player ili nešto treće.