Honor 6 Plus s dual kamerom na leđima

Huawei Honor 6 , pametni telefoni, Huawei, mobilni telefon
To su se vjerojatno upitali ovi u Huaweiu kad su zamislili svoj nadolazeći Honor 6 Plus s dvije kamere na leđima i velikim 5.5-inčnim zaslonom sprijeda. Službeno predstavljanje očekuje se 16. prosinca.

Prema službenim dokumentima kineske TENAA regulatorne agencije, Huawei Honor 6 Plus bit će velika no prilično tanka mrcina od phableta s 5.5-inčnim zaslonom u 1080p rezoluciji. Pokretat će ga Huaweiev vlastiti Kirin čip takta 1.8 GHz s puna 3 GB RAM-a te 16 ili 32 GB podatkovnog prostora proširivog microSD karticama. Kako stvari trenutno stoje na tržište će s Androidom 4.4.4 KitKat premda bi svi radije vidjeli taj super slatki Lollipop.

Ono po čemu je eto vrijedan spomena, premda ga najvjerojatnije nećemo vidjeti na ovim prostorima, kao ni nijedan prethodni Honor model dosad, jesu te dvije kamere na leđima. Njima valjda Huawei želi parirati HTC-u One M8 koji, barata s dva senzora potiljku i tako omogućuje one trikove naknadnog refokusiranja fotografija. Hoće li Honor 6 Plus na isti način koristiti ta svoja dva oka, tek će se vidjeti.

Kako su se u Huaweiu oduvijek furali na tanko i ovaj Honor 6 Plus ima prilično tanak profil od samo 7.6 mm pa se pitamo hoće li se i on savijati poput iPhonea 6 Plus.

smartphonehrvatska.com