GALAXY FOLD Ipak nije prodan u milijun primjeraka

Galaxy Fold, samsung, tehnologija

Na nedavno održanom TechCrunch Disruptu Samsungov predsjednik Young Sohn osvrnuo se na prodaju Galaxy Folda.

Podsjetimo, Galaxy Fold je Samsungov prvi pametni telefon sa savitljivim zaslonom i cijenom od 2.000 USD. Sohn je ponosno izjavio kako je njihov telefon kupilo milijun ljudi, odnosno kako je Galaxy Fold prodan u milijun primjeraka.

Iako bi za neki drugi telefon milijun prodanih primjeraka bilo neznatan broj, za Galaxy Fold je znatan, jer se na tržištu nalazi tek tri mjeseca.

No, na kraju se pokazalo kako je Sohn ipak malčice pretjerao u svom optimizmu. Naime, dan kasnije oglasio se i glasnogovornik tvrtke izjavom kojom je demantirao predsjednika Sohna.

Glasnogovornik je izjavio kako se Sohn najvjerojatnije zbunio tijekom svog izlaganja te je početni prodajni cilj tvrtke ( prodati milijun Galaxy Folda u godini dana) naveo kao broj prodanih primjeraka, piše Bug.hr.

Dakle, Galaxy Fold nije prodan u milijun primjeraka. Znakovito je kako glasnogovornik u demantiju nije naveo ni barem okvirne prodajne rezultate.

To može značiti kako je Galaxy Fold prodan u osjetno manjem broju od planiranog, a koji je prema Samsungu bio 500.000 primjeraka za 2019. godinu.