Apple predstavio novi iPad, a u ponudi i crvena verzija iPhonea

apple
Uređaj iPad Air 2 odlazi u povijest, a novi iPad ima jači procesor (A9), tanji oblik i bolji retina ekran rezolucije 2048×1536 piksela, dok od ostalih zanimljivosti vrijedi izdvojiti stražnju 8MP kameru, prednju iSight kameru, Lightning korektor, 3,5 mm izlaz za slušalice, TouchID i još bezbroj detalja...

Iz Applea su napomenuli da je iPad ‘najpopularniji svjetski tablet' te da je sad još povoljniji i pristupačniji korisnicima.

Na tržištu će se pojaviti već za dva dana, a Hrvatska, očekivano, nije na popisu prvih dvadeset zemalja u kojima se prodaje.

Što se tiče predstavljanja novog tableta, Apple je to odlučio učiniti samo putem objave za medije, što dovoljno govori o trenutnom stanju ovog tržišta. Naime, prodaja ovih tableta u padu je već dvanaest kvartala zaredom.

Osim novog tableta, Apple je najavio i verzije iPhonea 7 i iPhonea 7 Plus u crvenoj boji, a riječ je o nastavku suradnje s organizacijom RED i borbi protiv AIDS-a. Kompanija je do sada prodajom uređaja u crvenoj boji donirala više od 130 milijuna dolara, a osim crvene boje ne razlikuju se od klasičnih ‘sedmica'.