Apple će omogućiti telefoniranje putem HomePoda

homepodd

... opcija i funkcija koje može obavljati. Nešto što se čak i kod "glupih" bežičnih zvučnika čini sasvim logičnim - obavljanje telefonskihpoziva - u slučaju Applea i HomePoda povezanih s iPhoneom još uvijek nije izvedivo.

No, francuski portal iGeneration javlja kako su u programskom kodu privatne bete iOS-a 12 pronašli naznake da bi se to moglo promijeniti. S nadogradnjom na novi iOS ove jeseni HomePod bi trebao dobiti, zajedno sa Siri, nekoliko novih mogućnosti, piše Zimo.co.

Prva od njih je, dakako, opcija korištenja ovih zvučnika kao uređaja za telefoniranje bez ruku, pri čemu će se koristiti kako ugrađeni zvučnici tako i mikrofoni HomePoda. Osim primanja i upućivanja poziva bit će moguće pretraživati popis poziva, preslušavati glasovne poruke ili zvati hitne službe.

Dodatno bi HomePod trebao podržavati i aplikaciju "Find my iPhone", pa bi jednostavnom naredbom pametnom zvučniku trebalo biti moguće pronaći s njime povezani, a zagubljeni, iPhone.

Šuška se i o mogućnosti kontroliranja pametnih zvučnika putem Mac računala s najnovijom inačicom macOS-a Mojave, kao i mogućnosti pokretanja više "timera" istovremeno.