FOTO/VIDEO  Mladom glazbeniku potrebna pomoć za odlazak na natjecanje u Italiju i Portugal

Ivor Javor-Korjenić, glazba, Ivor Javor-Korjenić

Naš portal u nekoliko navrata pisao je o darovitom glazbeniku koji se zove Ivor Javor-Korjenić. On se sada obratio našoj redakciji pismom u kojoj traži pomoć dobrih ljudi kako bi otišao na natjecanje u Italiju i Portugal, i u pismu stoji:
Kao posljedica svih mojih rezultata koje sam napravio kroz svojih jedanaest godina osnovne glazbene, srednje glazbene škole i muzičke akademije, u dogovoru sa svojim mentorom, došlo je vrijeme da napustimo granice Balkana i da se okušam na natjecanju van granica Balkanskog poluotoka. Konkretno, u pitanju su jedna od najprestižnijih svjetskih harmonikaških natjecanja koja će se održati u Castelfidardu i Milanu u Italiji te natjecanje koje je vjerojatno vrhunac uspona i ostvarenje svih snova jednog glazbenika, harmonikaša, to je Svjetski trofej koji se ove godine održava u Portugalu, Louleu. Ta natjecanja u žirijima okupljaju najprestižnije svjetske pedagoge i profesore, sjajna su reklama i promocija za natjecatelje i nakon svih dosadašnjih rezultata smatram da sam se spreman okušati i na takvim natjecanjima.
Ipak, cijena harmonike Pigini Bayan 58/P je 8000 eura na kojoj sviram, cijena klavira koji mi je bio neophodan u srednjoj glazbenoj školi je oko 2500 eura, a sva natjecanja na koja sam išao su također bila trošak za sebe i te instrumente i natjecanja su isključivo financirali moji roditelji, barem do odlaska na akademiju gdje je akademija pokrila barem dio troškova za natjecanja. Ipak odlasci u Italiju i Portugal su mnogo skuplji od odlazaka u Srbiju, Hrvatsku i Crnu Goru, a odlazak u Portugal uključuje i avionske karte za 3 leta do zračne luke Faro u Portugalu. Nažalost, ti troškovi su preskupi i za moju obitelj i za moju akademiju u Puli, osim prijevoza potrebno je platiti i smještaj, hranu, itd. Šaljem Vam ovu zamolbu s nadom da ćete prepoznati moje rezultate i postignuća i da biste mogli barem dijelom sudjelovati u pokrivanju tih troškova, bilo kroz gotovinu bilo kroz izravno plaćanje smještaja ili prijevoza. Ako ste zainteresirani poslat ću Vam specifikacije svih troškova, ali okvirno se radi o nekoliko tisuća eura za sva natjecanja, samo zrakoplovne karte od Sarajeva do Portugala su jako skupe, a uz to moram osigurati poseban transport za harmoniku jer je jako lomljiva i ne smijem je tek tako staviti u avionski bunker bez specijalnog kofera. Ponavljam, situacija je takva da nakon svih natjecanja, roditeljima je ovo preskupo, a ni akademija nije u značajno boljoj poziciji, tako da moj odlazak na natjecanje ovisi upravo o donacijama.

Žalosno je da nadležne institucije nemaju sluha za ovakvo nešto i zato se nadam da ćete Vi biti u mogućnosti nešto učiniti, a treba napomenuti da ću na ovakvom svjetskom natjecanju biti predstavnik ne samo sebe, nego i svog mentora, svoje Akademije u Puli, svoje dvije domovine, Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine jer se na tim natjecanjima okupljaju glazbenici iz cijelog svijeta, od Australije do Sjeverne i Južne Amerike, ali većina mojih snova i nadanja je trenutno u Vašim rukama, hoću li otići ili neću moći otići na ta natjecanja. Unaprijed zahvalan!


Svi koji žele pomoći mladom glazbeniku mogu ga kontaktitati na mail: [email protected]