Ludosti koje cure rade na Facebooku nakon prekida

Facebook, zlostavljanje, Facebook, Facebook, Facebook, Facebook, ludosti, cure, Facebook, Facebook, veza, bivši, dečko, cura, Facebook, Facebook, profil, Facebook, Facebook, Facebook, Facebook, twitter, Facebook, twiter, Facebook, Facebook, Facebook, Facebook, Facebook, Facebook, spam, Facebook, Facebook, sigurnost, Facebook, Facebook, Facebook, Facebook, Facebook, silovanje, pedofilija, Hrvatska, Facebook, Facebook, droga, alkohol, tinejdžeri, Facebook, glazbeni servis, Facebook, internet, računala, Facebook, limitator, Facebook, računala, lažni profil, Facebook, Facebook, Facebook, psihopata, Facebook, računala, Facebook, varanje, izlasci, Facebook, Facebook, studenti, Facebook, timeline, Facebook, Facebook, učiteljica, ravnateljica škole, Facebook, igrice, računala, Facebook, Facebook, vijesti, top lista, Facebook, bonton, prijateljstvo, Facebook, društvene mreže, Facebook, twiter, Facebook, rastava, status, parovi, rastava, Facebook, Facebook, zaštita, Facebook, virus, oprez, Facebook, razgov
Da da, svi znamo priče o tome kako je Facebook nevjerojatno koristan ako se želite čuti sa sestričnom iz Švedske (i utrpati joj se na jedno ljetovanje) ili stupiti u kontakt sa starim prijateljima. Sve je to divno i krasno, no ako smo nešto naučili iz Star Warsa onda je to da svaka priča ima svoju tamnu stranu. Što se dogodi kada cure u naletu očaja ili ljubomore zbog prekida prijeđu 'to the dark side'? Otprilike ovo:

1. Otvaraju lažne profile

Misija:špijunirati bivšeg, uhoditi njegovu novu curu, saznati s kim se opija nakon što ste prekinuli, otkriti što njegova sestra doista misli o vama.
Misija cura koje su u vezi: držati dečka za rezervu dok ne uleti bolja partija (vjerujte, i za to smo čuli).
Cilj:jedan i jedini - gurati nos di mu nije mjesto.

Nekima će se ovo na prvi pogled činiti pomalo ekstremno, vjerojtno dok ne dožive neki gadni prekid zbog kojeg će postati neprepoznatljiva fake osoba s fake profilom. Tada će se poslužiti svim potrebnim sredstvima, a to uključuje i zajedničkog frenda/frendicu koji bi vam trebao omogućiti pristup na stranicu vašeg bivšeg. Bez obzira je li prekid bio težak ili zajednička odluka, umjesto da se suočimo direktno s bivšim, radije ćemo imati 'na oku' njegov profil dok je on blaženo nesvjestan da ga provjeravamo.
Savjet dečkima? Prestanite dodavati neznance na Fejs, koliko god obdarene i seksi bile.

2. Kompromitirajuće fotke


Misija:pokazati svijetu njegovu fotku na kojoj nosi vašu haljinicu, šeširić ili štikle, makar i vi i on znate da je bila riječ o okladi ili bolesno pijanoj noći (još gore s obzirom da kažu 'što pijan kaže to trijezan misli). Ili, pustiti video na kojem plače dok gleda Titanic... Leo, don't go...
Cilj:reći svima da je šonjo s transvestitskim sklonostima i pošteno ga osramotiti. Naklon onome tko je izumio 'tagganje'.

Još jedna luda stvar koju cure radi su neugodne, sramotne ili kompromitirajuće fotke ljudi koji su im stali na žulj. Po mogućnosti, dobro tempiraju vrijeme i objave ih i taggaju u vrijeme kad znaju da on to neće odmah skužiti. To nije samo osvetoljubivo, već i prilično nezrelo.

3. Pasivno-agresivni statusi

Misija:pokazati koliko je bogat vaš društveni život nakon prekida i to statusima tipa 'danas je Igor na plaži napravio totalni raspašo, a onda se nas dvadeset i troje napilo u kući na plaži u koju su nas pozvali neki mrak Nijemci, ono znate...'
Cilj:napraviti njega ljubomornim i slučaju da jednom kod zajedničkog frenda otvori vaš profil jer vas je, naravno, izbrisao s liste prijatelja.

Nadamo se da vam je jasno da se to neće dogovoriti. Dečki nisu kod cure i ne vise kod frendova da bi špijunirali vaš Fejs, već vise da bi s njima igrali PES. Sačuvajte malo obraza i poštedite svekoliku zajednicu statusima koji ne zanimaju ni spomenute imaginarne Nijemce, a kamoli nekog drugog. Hvala.

4. Dvosmislene fotke


Misija:fotkati se sa što više dečkiju u pet minuta, jer ste se taman toliko zadržali dok ste u prolazu pozdravili poznanicu kojoj je rođendan.
Cilj:vidi pod 3. Ljubomora je sveta krava prekinutih veza.

Sumnjamo da će vam se bivši vratiti ili da ćete mu biti totalno neodoljivi jer vas grli dvadeset frajera, a polovica njih ljubi u obraz. Jasno, fotke mogu biti bezopasan izraz naklonosti prema dobrim prijateljima, no provocirajuće dvosmislene fotke mogu potaknuti druge da se zapitaju kakva ste to osoba kada tjedan dana nakon prekida grlite dvije nogometne momčadi? Ne kažemo da trebate zauvijek plakati zatvoreni u sobu, ali zadnja stvar što vam treba je deset novih partijanerskih albuma u pet dana. A da ni ne kažemo da ćete otjerati sve one jadnike koji se nadaju da će jednog dana doći njihovih pet minuta.

5. Lažni ljubavni status

Misija:promijeniti status iz 'u vezi s Igorom' u 'u vezi s Lovrom' ili postaviti svoju naj frendicu kao vašu novu odabranicu.
Cilj:pokazati njemu da više ne plačete za njim i izbjeći sažalijevanja drugih koji će, ugledavši onaj kobni single, početi ostavljati dubokoumne komentare 'a zaaašto'?

Okej, razlog zbog kojeg ste stavili svog ni krivog- ni dužnog bratića kao novog izabranika još i ima nekako opravdanje. Poprilično je gadno kada vas svi počnu sažalijevati ili zadovoljno trljati ruke što ste prekinuli. Radije će potaknuti pitanje svoje seksualne orijentacije nego ostaviti mjesto prazno da visi u zraku. No kada lažete o svom ljubavnom statusu da biste bivšeg napravili ljutim i bijesnim, to baš i nije dobra odluka. Pripazite da ne bi pokucao Lovri na vrata...
S obzirom na stvari koje čujemo svaki dan, bilo bi dobro da postoje neka jednostavnija uputstva za upotrebu od onih dugačkih pravila ponašanja na Fejsu. Jer ovakve ludosti mogu biti jako destruktivne, narušiti vam reputaciju i daljnje veze. A što dečki mogu napraviti ako se to nastavi preko svake granice? Ništa osim zamoliti svoju bivšu da prestane. Ako vas ne posluša, ionako ste si sami krivi što ste probali tu haljinu.

izvor: neon.com.hr