Ljubavna priča se nastavlja: Vratio se Klepetan svojoj Malenoj

rode, klepetan, malena, klepetan, malena, ljubav, klepetan, malena, rode, klepetan, malena, klepetan, malena, klepetan, malena, klepetan, klepetan, malena, malena, klepetan, video, pomirenje
Naime, s nekoliko dana zakašnjenja u zajedničko se gnijezdo rodi Malenoj desetu godinu za redom, nakon zimovanja u Africi, vratio rodan Klepetan.

Stjepan Vokić, domar škole u Brodskome Varošu već se 20 godina, otkako su joj lovci prostrijelili krilo, brine za rodu Malenu. Cijelu je zimu hrani i njeguje, a onda zajedno čekaju vjernog rodana. Dosad je uvijek dolazio 24. ožujka, samo je prošle godine kasnio desetak dana.

Nije neobično da se jedan par roda zajedno vraća u isto gnijezdo jer se iste ptice vraćaju u ista gnijezda godinama. Ali ovdje je neobično to što je jedna ptica zdrava i odlazi, a druga, zbog oštećena krila, ostaje i čeka. Da se čovjek nije umiješao, ta se priča ne bi dogodila.

Stjepan svakodnevno lovi ribu i priprema hranu kako zaljubljeni par ne bi morao ni trenutak prekidati ljubav. Kaže, kao u hotelu im je. Čini se da je ljubav Malene i Klepetana poznata i u svijetu roda. Ove godine u krugu 50-ak metara dva su nova para. Škola u Brodskom Varošu, mjesto ljubavi.

Izvor: Dalmacijanews