FOTO  Laganim korakom i bez pratnje: Sa Goranaca s konjem na Kupres

Kupres, Goranci
Prije par mjeseci je došao na ideju da se sa Atilom iz kluba koji se nalazi na Gorancima zaputi do Kupresa. U subotu jutro su se spremili i lagano zaputili prema Kupresu. Da bi ovaj poduhvat bio još značajniji, Nikola i njegov konj su otišli bez bilo kakve pratnje. Laganim korakom su prolazili putevima kroz krš, šume ali i polja kada su se bližili cilju. Na putu od gotovo 100 kilometara pratilo ih je promjenjivo ali jako dobro vrijeme. Bilo je sunca, laganog vjetra ali i nešto kiše oko Šuice. Cijeli put je trajao negdje oko 14 sati.

"Nismo žurili. Uživali smo u samoći, prirodi, čistome zraku ali i u druženju sa divljim životinjama. Kada smo se bližili cilju mnogi ljudi su stajali i pitali me odkuda idemo. Malo ih je vjerovalo da idemo iz gotovo 100 kilometara udaljenih Goranaca": govori nam Nikola sa osmjehom na licu. Nikola se zahvaljuje i svima onima koji su Atili donosili zobi i vode kao i onima što su im nudili prenoćište kao i predsjedniku svoga kluba Danielu Glibiću koji ga je podržavao i pratio u ovome poduhvatu.

Dogodine će ići ponovno kako bi ovaj poduhvat postao tradicija. Nikola poziva sve koji žele da se pridruže njemu i Atilu sljedeće godine i uživaju u svemu onome što su oni doživili prilikom ovogodišnjeg pohoda ka Kupresu.

Tekst i foto Marijo Bošnjak