Kurt Cobain predvidio dolazak Donalda Trumpa

Kurt Cobain
Samo godinu dana prije svoje smrti, Cobain je rekao kako je njegova generacija bolesna i umorna od američke političke kulture i da velika politička promjena dolazi u narednim godinama koja će srušiti dvije strane statusa quo.

Cobain i njegov bend, Nirvana, su u osnovi završili "sretne metalne" dane glazbe, koji su uključivali bendove poput Poison, Motley Crue, i Bon Jovi (iako Bon Jovi je nastavio napredovati u post dobu svijeta "sretne metal" glazbe).

Cobain i njegova generacija su bili djeca druge generacije. Oni se se naslonili i promatrali svoje roditelje baby boomer generacije kako uništavaju američki san kroz opsjednutost materijalizmom koja je dovela do masovnog duga i obično rezultirala visokim stopama razvoda.

"Na kraju, vjerujem da će moja generacija iznenaditi svakoga. Već odavno znamo da obje političke strane igraju na obje strane iz sredine i da ćemo izabrati potpunog autsajdera kada postanemo zreli.

"Ne bi bilo iznenađenje da to bude poslovni tajkun koji se ne može kupiti i onaj koji radi prave stvari za ljude. Neko poput Donald Trumpa bi bio dovoljno lud da to napravi." - rekao je Kurt Cobain 1993. godine.

Danas, 17 godina poslije, njegovo predviđanje se obistinilo. Donald Trump je predsjednik SAD.