Završen Tropletov literarni natječaj

Troplet, Tropletovi dani kulture, Izložba, Troplet, Natječaj, Troplet, studenti, utorak, Uskrs, čestitka, Troplet, Troplet, dan sjećanja, Troplet, neradni dani, priopćenje, Troplet, Natječaj, Troplet, Natječaj, Troplet, režim, dan, Troplet, neradni dani, FBIH, Troplet, godina, ujedinjeni narodi, Troplet, Natječaj, Troplet, Tropletovi dani kulture, Troplet, zbornik, Mostar, Troplet, Tropletovi dani kulture, koncert, Troplet, jezik, Troplet, Natječaj, javni natječaj
Natjecati su se mogli učenici svih osnovnih i srednjih škola koje nastavu izvode na hrvatskom jeziku i to s radovima idejno povezanim s temama: Moja obitelj - za osnovne i Cvati tamo gdje si posijan - za srednje škole.

Ovim temama, osim što među djecom i mladima nastojimo promicati obiteljske vrijednosti, želimo potaknuti kritičko razmišljanje o suvremenim pojavama masovnog iseljavanja, demografskog pada i pogleda na sutrašnjicu punu neizvjesnosti. Želimo vjerovati da će generacije koje odrastaju biti odvažnije i spremnije boriti se za ono što im kao vrijednosti prenosimo i s ljubavlju čuvati sva dobra koja kao zemlja i narod stoljećima baštinimo. Stoga je i ovaj natječaj prepoznat kao poticaj na buđenje pozitivne svijesti kod mladih i poruka onima koji odlučuju o njihovoj budućnosti.

Na našu adresu je proteklih dana pristiglo nešto više od 150 učeničkih radova koji ulaze u izbor za najbolja mjesta. Natječajno povjerenstvo, kojim predsjedaju sveučilišni profesori Antun Lučić i Marko Tokić, pregledat će i ocijeniti stilski i sadržajno najbolje radove i o svom radu izvijestiti Upravni odbor.

Za najbolje radove su predviđene novčane nagrade i pohvalnice. Imena autora s najbolje ocijenjenim radovima objavit ćemo 8. lipnja 2015. na našoj internetskoj stranici i u medijima.