Završen Tropletov literarni natječaj 2018

Troplet, Tropletovi dani kulture, Izložba, Troplet, Natječaj, Troplet, studenti, utorak, Uskrs, čestitka, Troplet, Troplet, dan sjećanja, Troplet, neradni dani, priopćenje, Troplet, Natječaj, Troplet, Natječaj, Troplet, režim, dan, Troplet, neradni dani, FBIH, Troplet, godina, ujedinjeni narodi, Troplet, Natječaj, Troplet, Tropletovi dani kulture, Troplet, zbornik, Mostar, Troplet, Tropletovi dani kulture, koncert, Troplet, jezik, Troplet, Natječaj, javni natječaj
Pravo sudjelovanja su imali učenici i učenice osnovnih i srednjih škola koji su se, prema propisanim pravilima natjecali u pisanju radova s temom „Živjeti u svijetu slobode" za osnovne škole te „Bitno je očima nevidljivo" za srednjoškolce. Na Tropletovu adresu je pristiglo oko 150 pisanih radova iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, a natječajno je povjerenstvo među njima odabralo one najbolje:

OSNOVNE ŠKOLE
1. mjesto: SANJA ĐEREK, 7. razred, OŠ Franice Dall'era Vir, Posušje
2. mjesto: NIKOLA MILINKOVIĆ, 8. razred, OŠ Vladimira Pavlovića Čapljina
3. mjesto: IVAN FILIPOVIĆ, 4. razred, OŠ fra Mije Čuića Mesihovina, Tomislavgrad
4. mjesto: MONIKA ŽIVKOVIĆ, 9. razred, OŠ fra Didaka Buntića Čitluk
5. mjesto: MATEA GALIĆ, 8. razred, OŠ Franice Dall'era Vir, Posušje

SREDNJE ŠKOLE
1. mjesto: STJEPAN JOZINOVIĆ, 2. razred, Opća gimnazija KŠC Don Bosco, Žepče
2. mjesto: LORENA VIDAČAK, 4. razred, Srednja strojarska škola Fausta Vrančića Mostar
3. mjesto: SARA PETROVIĆ, 4. razred, Srednja škola Uskoplje
4. mjesto: KARLA KEVO, 4. razred, Srednja medicinska škola Sestara milosrdnica Mostar
5. mjesto: PETRA BOŠKOVIĆ, 3. razred gimnazije, Srednja škola Stolac

Zahvaljujući svim učenicima na sudjelovanju i njihovim nastavnicima na poticanju, izvrsnim mladim i nadarenim prijateljima pisane riječi upućujemo najiskrenije čestitke. Svi proglašeni učenici će biti nagrađeni pohvalnicama i prigodnim darovima, a prva tri mjesta u obje kategorije i novčanim nagradama. Izbor iz tekstova najuspjelijih radova bit će objavljen u Zborniku Tropletova natječaja koji ćemo predstaviti na jesen u okviru Tropletovih dana kulture 2018., kada ćemo i dodijeliti pohvalnice i nagrade. Tropletovi dani kulture se tradicionalno održavaju od spomendana kraljice Katarine (25. listopada) do Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Dana Hrvatske zajednice Herceg Bosna (18. studebnoga).

Upravni odbor HKZ Troplet