Sveučilišni teatar Mostar raspisuje audiciju za predstavu

sveučilišni teatar, audicija, predstava

Sveučilišni teatar kazališna je produkcija nastala 2017. godine. Ideja je pokrenuta od strane studenata koji su sami odlučili aktivirati kolege na razini Sveučilišta u Mostaru u raznolikim sferama umjetnosti koja se može prikazati na pozornici.

Tako je prvenac "Bo(r)ba" projekt koji je prethodne akademske godine obuhvatio 18 studenata primljenih u tim istoimenog teatra. Do sada je komad izveden dva puta u Mostaru, Splitu i Zagrebu, a planira se još izvedbi širom regije tijekom narednog razdoblja. Samim time cilj projekta je ispoljiti svoj talent i naučiti štošta kroz slobodno vrijeme i glumu kao hobi, a uz to putovati, zabavljati se, upoznavati i jednom riječju uživati! Osim njega tu je i predstava "Ime mu je R", koja je imala samo dvije izvedbe koje je pogledalo preko 1000 Mostaraca! U tijeku je i izvođenje nove predstave naziva "Dođite-doćemo", koja uskoro kreće na turneju po regionu. Svi komadi su potpuno autorski, pisani i režirani od naše studenice Nine Lončar.

Audicija koju STM raspisuje ponovno, odnosi se na novu postavu naše već postojeće predstave "Ime mu je R." Po uzoru na prethodne predstavu, planirale su radionice upoznavanja, prolaženje osnova glume, te na poslijetku priprema nove predstave. Proces pripreme projekta, do finalnog produkta, obuhvatio bi nekoliko mjeseci unutar tekućeg semestra.

Mali informativni uvod za audiciju vodi ka načinu pripreme za istu. Potrebno je:
- pripremiti jedan monolog i po želji
- biti spreman/a izvoditi proizvoljno zadane improvizacije povezane sa scenarijem kazališnog komada

Ovim prijavnim obrascem ulaziš u krug potencijalnih kandidata nove predstave, a isti ti otvara moguće članstvo u naš veseli tim Sveučilišnog teatra.

Prednost će imati kandidati koji do sada nisu bili dio naših predstava, kako bismo dali priliku što više studenata.