FOTO  Sonja Jurić predstavila knjigu Na krilima ljubavi na Interliberu

sonja jurić, knjiga, interliber
"Ova knjiga je posvećena djeci s posebnim potrebama, a sadrži tri ilustrirane priče: Suncokret pognute glave (objavljena povodom Svjetskoga dana autizma, 2. travnja), More, nebo i zvijezde (objavljena povodom Međunarodnoga dana slijepih i slabovidnih osoba, 15. listopada) i Osmijeh moje sestre (objavljena povodom Svjetskoga dana osoba s cerebralnom paralizom, 2. listopada). Glavni likovi u knjizi: Maja, Lukas i Ana svakodnevno se bore sa svojim zdravstvenim poteškoćama, ali i životnim situacijama i okruženjem u kojemu odrastaju. Sva djeca imaju pravo na sretno i bezbrižno djetinjstvo, bez ikakvih podjela, izolacija i predrasuda" rekla je autorica.

Na kraju se zahvalila uredniku Alfine biblioteke za mladež književniku Božidaru Prosenjaku i Ani Babić jer je knjiga "Na krilima ljubavi" uz njihovu pomoć 'dobila krila' kako bi se približila čitateljstvu.

Svoja književna djela za mladež također su predstavili sljedeći književnici: Maja Brajko-Livaković, Melita Rundek, Dubravko Jelačić Bužimski, Branka Primorac, Nena Lončar i Božidar Prosenjak. O knjigama je govorila dr.sc. Diana Zalar, a stihove i ulomke je kazivala glumica Kostadinka Velkovska. Program je vdila Ana Babić.