FOTO  Smrt ili o životu i Karius i Baktus u organizaciji Lutkarskog kazališta Mostar

Lutkarsko kazalište Mostar

I ovoga tjedna smo za sve vas pripremili posebno iznenađenje. U našoj organizaciji ovoga petka 29.11 u 19 sati će u Hrvatskom narodnom kazalištu gostovati lutkarska predstava za odrasle Smrt ili o životu. Predstavu će u okviru Sporazuma o suradnji koje je naše kazalište potpisalo sredinom listopada izvesti Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku.

Riječ je diplomskoj predstavi studenata druge godine diplomskoga studija Glume i lutkarstva na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku. Predstava progovara o dvije nerazdvojive bitnosti svojstvene svakom biću, o životu i smrti. Nastala je iz potrebe da govori o ljepoti života, o srži postojanja i određenoj količini dragocjenog vremena koje posjedujemo, ali iz vizure smrti kao glavnog protagonista.

Ova predstava je dio projekta koji je potpomognut Federalnim ministarstvom kulture i sporta.

Cijena ulaznice je 5 KM, a rezervacije su moguće pozivom na broj 063/019 019

A u subotu, 30.11.2019. u našom redovnom terminu u 11,00 sat igrat ćemo našu višestruko nagrađivanu predstavu Karius i Baktus.

Karius i Baktus je u Norveškoj kultna knjiga dječje literature, a predstava je vrlo aktualna i korisna, jer utječe na razinu zdravstvenog odnosa prema higijeni usta. Puna je nenametljive didaktike i mudrosti za malu djecu. U predstavi igraju Jadranka Popović Miljko, Anela Planinić i Tibor Oreč.

Cijena ulaznice je 3 KM.