Škola glazbe za mlade – Hrvatska glazba Mostar

škola glazbe , Mostar

I ove godine Hrvatska glazba Mostar organizira Školu glazbe za mlade (ovo u Italic), projekt koji traje godinama unutar orkestra, a potiče duh kulturno-glazbenoga amaterizma. Svi mladi koji su zainteresirani za učenje sviranja puhačkih instrumenata i udaraljki, to imaju priliku naučiti u Hrvatskoj glazbi Mostar.

Osim što ćete u Glazbi naučiti svirati, imat ćete priliku upoznati mlade ljude koji su godinama dio orkestra, zajedno provode slobodno vrijeme, putuju, organiziraju razna druženja i slično. Postat ćete dio velike glazbene obitelji koja godišnje ima nekoliko stalnih nastupa/koncerata i moći sudjelovati na svim važnijim događajima u našemu gradu.

"Uistinu je jedinstvena prilika za mlade da nauče notalno sviranje puhačkih instrumenata koje nemaju priliku naučiti u okruženju, kao što su udaraljke, truba, trombon, tenor eufonij, bariton eufonij, korna. Broj je polaznika ograničen zbog dostupnih instrumenata. Svi polaznici instrumente dobivaju na korištenje od Glazbe." - poručuju iz Uprave Hrvatske glazbe Mostar.

Napominjemo, Hrvatska glazba Mostar najstariji je puhački orkestar u Bosni i Hercegovini. Osnovana je 1889. g. te ove godine slavi 130. godišnjicu postojanja.