Revijalna izložba Jesenji likovni salon: 25 godina DHLU-a

26.10.2019

U utorak, 29. listopada 2019. s početkom u 19 sati u HDHS Kosača, Društvo hrvatskih likovnih umjetnika obilježava 25 godina postojanja i otvara svečanu revijalnu izložbu Jesenji likovni salon.

Likovnost je umjetnost koja generira ljudsko djelovanje za koje već poznati njemački filozof Hegel u ranom 19. stoljeću kaže da je to ono osjetilno što se izražava na duhovnom polju. Na tom tragu vrijedi obilježiti revijalnu izložbu 25-godišnjeg djelovanja Društva hrvatskih likovnih umjetnika Federacije BiH.

Skraćeno DHLU FBiH je organizacija ili udruga koja malo pomalo stvara i kreira zanimljive kulturne sadržaje kako u samoj BiH tako i izvan nje same. Društvo hrvatskih likovnih umjetnika u Federaciji BiH biva poznatom i priznatom organizacijom za koju mnogi slikari, kipari s pravom polažu nade i promiču njezinu vjerodostojnost u krugu umjetnosti.

Programe koje uvijek iznova stvara Društvo hrvatskih likovnih umjetnika Federacije BiH programski i idejno odgovaraju šarolikoj i raznovrsnoj publici i u tome ležerno pristupaju nimalo ne bivajući zatvorenom organizacijom kao mnogi ostali. Otvorenost s kojom privlače publiku i šire poznavatelje umjetničkih kuloara je snaga mladosti, iskustvo starih i zrelost onih poodmaklih. Ova revijalna izložba u čast 25-godišnjeg puta kroz umjetnost DHLU – a Federacije BiH neka bude novo svjetlo na kraju tunela mostarske i šire umjetniče grupe, rekao je Ivan Vrljić, pisac predgovora,  suradnik DHL-u u FBiH i tajnik HKD Napredak Glavna podružnica u Mostaru.

U prepunoj galeriji kraljice Katarine Kosače imamo priliku izložiti širok spektar radova, nešto više od samog klasičnog godišnjeg presjeka likovne scene, imamo priliku izložiti presjek likovnosti kroz 25 godina, put kojim je umjetnost išla kroz vrijeme, vremeplov stanja svijesti umjetnika i likovne scene, kazala je Ana Šimić,predsjednica Dhlu u FBiH.

Uz likovna djela posjetitelji će imati priliku uživati u glazbenim točkama mostarskog benda Brainswitch i solo izvedbi mladog londonskog pjevača Ricrawa, podrijetlom s Jamaice.

Kruna večeri bit će i dodjela priznanja za životno djelo čuvenom mostarskom fotografu, Stojanu Lasiću Stoli koji je ove godine obilježio 50 godina karijere.

 


loading...