Odgovor Brotnjaka Martini: Brotnjaci nisu bagra! I nisu plačipičke koje plaču na srceparajuće filmove, ljubavne romane, kolumne…

Čitluk, Martina Mlinarević - Sopta, Brotnjo, Martina Mlinarević - Sopta

Brotnjo je odgovorilo Martini Mlinarević Sopti na njezinom jučerašnjem javnom napadu i blaćenju Brotnjaka na blagdan Velike Gospe. Komentar čitatelja koji je stigao na adresu uredništva prenosimo u cijelosti bez ikakvih izmjena: 

“Tko vas jebe majmuni.” Ovako završava tekst Martine Mlinarević Sopta obraćanju javnosti točnije Čitlučanima, Brotnjacima, koji skoro svakom rečenicom naziva “bagrom”. I sad ćemo čitati, komentirati na kavama I tako će ostati. Ili neće. Kažu u jednom komentaru podrške: “Kad žena popizdi”. Da, al koja?

Draga ili nedraga Martina, malo si fulala raju kojoj će se tako obraćati. Tko se protivio promociji knjige prije par godina kad je bila puna kuća naroda da te podrži?! Kontala raja, evo glasa naroda.

Zašto bi jedne godine ‘ovako, druge ‘onako? E pa zato što si, lipa moja, u međuvremenu počela otvoreno prodavat’ maglu.

Prijetnja nije bilo, nego samo negodovanja. Organizatori nisu toliko glupi da ne znaju da se prijetnje prijavljuju. Organizatori su, nadajmo se, osjetili vibru koja se u zadnje vrijeme osjeti na tom istom feštu. Ajde da se sjetimo lanjskog nastupa Zabranjenog pušenja na istom tom festivalu, pričanja viceva I podrugljivih komentara na račun Čitluka I Međugorja s bine u sred koncerta. Sjetimo se I frke tu noć koja je umalo izbila. I gle slučajnosti, ove godine ista stvar, s iste bine, na istom festivalu isto je napravio Edo Majka. Vic o džoji, kiosku za marihuanu kojeg će nazvati “Vicka”. I onda treba još doći Komšić da “dopjeva” svoju “pjesmu”.

E pa neće.
Brotnjaci nisu bagra. Brotnjaci koji negoduju su preživjeli ratnici domovinskog rata. Brotnjaci nisu glasovali za Komšića. Brotnjaci čuvaju Međugorje kao zadnje hrvatsko u BiH. I nisu plačipičke koje plaču na srceparajuće filmove, ljubavne romane, kolumne. Oni su se već isplakali za poginulim sinom, ocem, bratom, .. isplakali se za svojim, majčinim, sestrinim sisama.

Broćanka naša nema sisu. Majka. Preživjela sisu, preživjela sinov karcinom, preživjela mnoge obiteljske tragedije, preživjela 5-6 operacija, I sama se odvozi u Mostar na kemoterapije I zračenja, I žuri kući presvući staru nepokretnu svekrvu, ručak za troje predškolske unučadi jer roditelji rade za 600KM, počupati korov u bašti. Pa se sjeti uzeti lijekove za agresivnu autoimunu bolest. Ima lijepu periku. Našminkana u svakom trenutku. Nasmijana. I financira se sama. Nekako. Ne piše knjige. Nema kada. Nije se slikala gola. A mudrosti I pameti, skromnosti, pobožnosti i ljubavi ima za 10 žena. Bilo kojih. I za nju malo tko zna. Martina, nisi joj ni sjena. Objema vama i svim ženama želim sve zdravlje ovog svijeta. U skrušenosti I poštovanju.

O Vladi Brotnjaci su mislili onako kao ti kad si prije par godina pisala I pričala na sav glas o njima. Samo razlika između Brotnjaka I tebe je ta što Brotnjaci I danas misle tako. I ne odazivaju se na uhljebske pozive. O pravim Brotnjacima je riječ. Onima koji su negodovali da im ti budeš gost u sred Čitluka I promoviraš knjigu naziva na stranom nekom jeziku.

E pa nećeš.

I znaš što?! Itekako ćemo se ćerat.