Odabrani najbolji literarni radovi Tropletova natječaja

Troplet, Natječaj, HKK Zrinjski, Gospodarska komora Mostar, Natječaj, natječaj za posao
...rad u svim osnovnim i srednjim školama u BiH koje izvode nastavu na hrvatskom jeziku. Temama literarnoga natječaja željeli smo promicati kulturu i dostojanstvo neradne nedjelje kao Dana posvećena molitvi, obitelji i odmoru. Natječaj je dio naših nastojanja kojima želimo osnažiti svijest zaštite radnika, njihovih ljudskih, roditeljskih, obrednih, kulturalnih i svih drugih prava nasuprot sveprisutnu potrošačkom duhu i ekonomskom izrabljivanju.
Učenici osnovnih škola su pisali radove s temom „Nedjelja je duši lijek, naš je biljeg i naš stijeg" a za srednjoškolci su svoja literarna nadahnuća posvetili temi „Nedjelja je himna civilizacije ljubavi".
Na adresu HKZ Troplet i ove godine je pristigao veliki broj učeničkih radova. Prosudbeno povjerenstvo je pregledalo sve pristigle radove i odabralo najuspješnije u obje kategorije.
Najbolji autori radova osnovnih škola su:
1. ANA JUKIĆ, VIII. 2/8, OŠ „Dubravica", Vitez
2. IVANA PILIĆ, IX.a, OŠ „Glamoč", Glamoč
3. DUNJA DELIĆ, VIII.a, OŠ „Orašje", Orašje
4. VEDRANA RAGUŽ, VIII.b, OŠ „Stolac", Stolac
5. PATRICIA LIVANČIĆ, VIII.2/8, OŠ „Dubravica", Vitez

Najbolji autori radova srednjih škola su:
1. MATEA KOSO, III. razred, Gimnazija fra Grge Martića, Mostar
2. PETRA PERIĆ, IV. razred, Srednja strukovna škola Tomislavgrad
3. MARIJA SKARAMUCA, III. razred, Katolički školski centar Sveti Franjo, Tuzla
4. PETRA BOŠKOVIĆ, II. razred gimnazije, Srednja škola Stolac, Stolac
5. MATEA TUNJIĆ, Gimnazija Katoličkoga školskog centra Sveti Franjo, Tuzla

Autorima triju najboljih radova u obje kategorije će se dodijeliti novčane nagrade (200 KM, 100 KM i 50 KM), a po svih deset proglašenih autora uspješnih radova nagradit ćemo i pohvalnicama.
HKZ Troplet će prirediti i tiskati Zbornik izabranih literarnih radova te u okviru Tropletovih dana kulture 2017. organizirati prigodnu književnu večer na kojoj će predstaviti zbornik i tiskano izdanje podijeliti nazočnima, a pobjednicima nagrade i pohvalnice. Književna večer će okupiti sudionike natječaja a nagrađenima koji ne budu u mogućnosti doći, nagrade i pohvalnice ćemo dostaviti poštom ili osobno. Primjerke zbornika ćemo poslati svim školama čiji su učenici sudjelovali u natječaju.
Čestitamo pobjednicima i zahvaljujemo svim sudionicima!

Upravni odbor HKZ Troplet