Na “miniMO” Tamari Herceg posebno priznanje žirija

 MiniMo, u dvorani Hercega Stjepana Kosače

Međunarodno bijenale minijature “miniMO” održano je sinoć u organizaciji Društva hrvatskih likovnih umjetnika (DHLU) u Federaciji BiH, u Hrvatskom domu herceg Stjepana Kosače u Mostaru na kojem su Gestice Tamare Herceg osvojile posebno priznanje žirija, prenosi ljportal.

MiniMo je prvo međunarodno natjecanje minijature koje organizira Društvo hrvatskih likovnih umjetnika u Federaciji Bosne i Hercegovine. U želji da obogatimo kulturnu scenu pokrenuli smo ovaj opsežan projekt u kojeg je uloženo puno truda. Za prvi put,imali smo odličan odaziv a iduće godine nadamo se još boljemu. Natjecanja malog formata su jako popularna u Europi i jako nam je drago da se jedno takvo održava u Bosni i Hercegovini. Od mnoštva pristiglih radova, 28 ih je ušlo u konkurenciju.

U svakoj kategoriji, odnosno slikarstvu, kiparstvu i grafici dodjeljena je glavna nagrada,plaketa za priznanje u svakoj kategoriji te skupna izložba planirana za travanj 2020.godine, a žiri u sastavu mag. slikarstva Kristine Ćavar, prof. likovne umjetnosti i tajnik HKD Napredak Glavna podružnica Mostar Ivan Vrljić, mag. likovne umjetnosti u edukaciji Megi Kunštek, mag kiparstva Boris Orenčuk, mag,likovne umjetnosti Slavenke Volić i mag.grafike Ane  Šimić je dodjelio i posebna priznanja pojedinim umjetnicima. Osim konkurenata, izlozit će i članovi žirija.

 MiniMo,u dvorani Hercega Stjepana Kosače