FOTO Mostar upoznao Bosansku Posavinu kroz promociju knjige 'Iščekujući zoru' | Hercegovina.Info

FOTO  Mostar upoznao Bosansku Posavinu kroz promociju knjige 'Iščekujući zoru'

Mostar upoznao Bosansku Posavinu kroz promociju knjige 'Iščekujući zoru'

Promocija romana „Iščekujući zoru“ autora Matiasa Zečevića, studenta novinarstva na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru (SUM), oduševila je mostarsku publiku u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Roman je priča o teškim uvjetima odrastanja jednog dječaka za vrijeme Domovinskog rata, o djetetu koje je u ratnim godinama izraslo u odraslu osobu u nesvakidašnjim uvjetima, a ujedno i o životima mnogih obitelji u tom vremenu koje su morale napustiti svoje domove zbog teške situacije.

Kako autor navodi, ovim romanom želi skrenuti pozornost na masovno iseljavanje Hrvata iz BiH prema Zapadu, a pogotovo iz Posavine i njegovog rodnog Odžaka.

„Iznimno sam radostan zbog uspješno provedene promocije mog romana napokon i u voljenom Gradu na Neretvi. Bilo mi je iznimno zadovoljstvo upoznati i mostarsku publiku s mojim Odžakom i Bosanskom Posavinom, što je i bio prvotni cilj pisanja same knjige.

Posebno sam zahvalan svima koji su pomogli u realizaciji ovoga projekta, kao svima koji su došli na promociju i svojom nazočnošću uveličali cjelokupan događaj“, izjavio je autor.

Pored autora, knjigu su predstavile dr. sc. Davorka Topić-Stipić, profesorica na Filozofskom fakultetu SUM-a i Gabrijela Arapović, predsjednica Udruge ''PRESS'', a za glazbeni ugođaj pobrinula se Jelena Skoko.