Knjižnica u Bijeljini za sedam sati dobila sedam tisuća novih članova

knjižnica Filip Višnjić

U Knjžnicu “Filip Višnjić” iz Bijeljine danas se, za samo jedan dan, učlanilo više od 7 tisuća građana. Razlog za to je veliki popust koji je organiziran kao poklon sugrađanima povodom Dana knjižnice koja ima najviše članova u Republici Srpskoj.

Bijeljinska knjižnica za sedam sati dobila je sedam tisuća novih članova, zahvaljujući velikom popustu povodom Dana knjižnice. Među njima je i Slađana Tomić.
“Svake godine, ovo je nešto što je jako lijepo i mogla bih reći pametno za cijeli grad, da postoji jedan dan da se to iskoristi maksimalno”, kazala je Slađana.

Od 2012. godine Narodna knjižnica Filip Višnjić jedan dan u studenom omogućava svim građanima Bijeljine značajan popust na godišnju cijenu članarine, a to ih je, kažu iz knjižnice, dovelo do toga da budu među najposjećenijim u Bosni i Hercegovini.

“Ja mogu reći da je do 14h učlanjeno 7000 naših sugrađana, znači već smo premašili prošlogodišnji rekord, i do kraja dana očekujemo da prevaziđemo i taj broj, tako da oko 7500 naših sugrađana mislim da će biti do kraja ovog dana“, kazao je Jovan Cvjetković, , ravnatelj knižnice “Filip Višnjić”.

Prije deset godina imala je samo tri tisuće članova i nešto više od 40.000 posjeta godišnje, a sada je taj broj udvostručen.